Mercurius retrograde
Komend weekend ga ik met de trein naar mijn opleiding toe en Mercurius loopt retrograde. Momenteel is het een goede tijd om dingen af te maken waar je al enige tijd mee bezig bent, of die je al heel lang wilt afmaken. Dit komt vooral door de Retrograde Mercurius. Je hebt dan de behoefte om je naar binnen te richten. Verder kan je veel verwarring in communicatie verwachten. Ook de handel kan stagneren en het verkeer, zowel openbaar vervoer als op de weg. Dit speelt momenteel wel heel erg in en rond Almere……. Met name de werkzaamheden aan de A6, Rijkswaterstaat, en NS werkzaamheden. Hier in Almere is al vanaf het begin dat Mercurius retrograde is gaan lopen, 31 augustus, elke ochtend groot file leed. Zwanen op de snelweg, werkzaamheden, ongelukken en ja hoor elke ochtend staat er file. Een stuk weg waar je normaal 10 minuten overdoet neemt ineens drie kwartier of langer van je tijd in beslag. Ook op en bij het spoor loopt de temperatuur, deze week met name, hoog op. Te korte treinen, overvol, mensen die geen kant meer op kunnen niet in maar ook niet uit de treinen. Heftige situaties in de treinen van de NS. Uiteindelijk nog een kleine week, 22 september, dan gaat Mercurius weer recht lopen. Tot 29 september is het effect van de retrograde Mercurius nog wel merkbaar maar steeds minder. Een einde aan de werkzaamheden is er nog niet hier in Almere, niet aan de A6 en ook zeker niet op en aan het spoor. Wel fijn dat door de afname van de Mercurius invloeden de kans op files en vertragingen afneemt. NOG EVEN VOLHOUDEN DUS…… De temperatuur gaat omlaag en de werkzaamheden zijn echt een keer afgerond of dit nu aan de weg of het spoor is. Voor komend weekend wens ik een ieder een goede reis met een goede verkeersdoorstroming en ophoud vrij. Prettig weekend.
Home