Volle Maan 12 december 2019 verbinden met de ander

 

De laatste Volle Maan voor dit jaar met de Zon in Boogschutter en de Maan in Tweelingen. Deze 2, de Zon en de Maan, kunnen elkaar tegenwerken, versterken en aanvullen. Afremmen en belemmeren. Het is maar net hoe het uitwerkt. De invloed van de Maan werkt 2 a 3 dagen voor en na het vol zijn van de Maan.

Relaties spelen momenteel een grote rol in je leven. Ook kan communicatie, verbinden en het over van alles en nog wat hebben als fijn worden ervaren. Een onevenwichtigheid kan er op treden als er teveel verschillende zaken een rol spelen en je bezig houden . Dan kan het alleen maar als een extra onrustgever werken. Het enthousiasme waarmee je de dingen en mensen benaderd om je heen kan nieuwe verbindingen aantrekken.

Als je uit balans bent kan je heel druk, onrustig en niet op je gemak zijn terwijl je wel verbindingen maakt en je bijdrage levert. Het is de kunst om in verbinding te blijven met wat jij wil en innerlijk voelt en wat de ander van je wil, verwacht. Uitwisselen van ervaringen, meningen en wat voor jouw waardevol is. Met name wat je deelt met de ander, of dit nu je partner, kind, vriend of iemand anders uit je omgeving is. Door de invloed van de Boogschutter kan je vol zitten met plannen en ideeën. Deze wil je delen met anderen. Dat is natuurlijk prima. Vaak is het echter zo dat als je eerst uitwerkt en uitvoert wat je van plan bent, je een stuk sneller ter plaatse bent. Mits het gaat om iets wat je alleen kan regelen. Anders kan je door verbinding waar nu zo’n behoefte naar is, juist de verbinding aangaan.

Er is veel aandacht voor de wereld, mens, dier klimaat en alles wat daarmee samenhangt momenteel. Als het niet vanuit jezelf komt, kom je er wel mee in aanraking door de krant, televisie, social media en mensen om je heen die er zich wel mee bezig houden. Terecht of onterecht…… er speelt van alles en alles wat men niet kent maar wel opmerkt geeft onrust. Door onrust hou je eerder vast aan wat je kent. Iets nieuws kan je al snel onaangenaam, onprettig of zelfs angst aanjagen.

Een afwerend gebaar of dit nu naar mens, dier of plan is, is nu heel normaal. Alleen dit soort afweer is al zo oud als de mensheid, vermoed ik.

Deze periode is uitermate geschikt om te kijken wat jij in de basis nodig hebt. Of alles wat jij als normaal en gangbaar ervaart dit ook daadwerkelijk is. Is het goed zoals het is of kan het anders. Met name Jupiter in Steenbok kan je hierin wat willen aanreiken, als net nieuwkomer in Steenbok. De andere planeten mogen we echter zeker niet vergeten en hun invloed zeker niet. Pluto en Saturnus staan al weer geruime tijd in Steenbok en zijn aangever als het op wet, regels en orde en structuur aankomt. Juist nu wordt er steeds kritischer gekeken. Veranderingen zijn onontkoombaar, transformaties, en veranderingen in je persoonlijke leven maar ook op maatschappelijk niveau.

Anders en veranderingen klinken vaak als een ver van je bed show maar nu met het afgelopen najaar: boerenprotesten, stakingen van de leraren in de ziekenhuizen en bij de staal in Ijmuiden is het vaak dichterbij dan je denkt.

Vaak probeer ik mijn weerberichten zo neutraal mogelijk over te laten komen. Ieder doet het tenslotte op haar of zijn unieke manier. daar hoef ik geen mening over te hebben, te vormen. maar ook ik ontkom niet aan de maatschappij, mijn zoon zit op de basisschool en dus hebben we te maken met de stakingen in het onderwijs. Terwijl zowel mijn man als ik in een ziekenhuis werken en daar nog steeds gestaakt en actie gevoerd wordt. Als ik iets wil eten is de kans groot dat ik direct of indirect met boeren te maken krijg. De staal industrie, zo kenmerkend aan de horizon als je langs het strand van Zuid- Holland of Noord- Holland wandelt, die produceert onder andere drankblikjes en spuitbussen, die een ieder toch zo af en toe gebruikt. En anders kan je de benodigde metalen wel terug vinden in je wasmachine. Iedereen wordt direct of indirect wel bij deze ontwikkelingen betrokken en dat blijft voorlopig zo.

Wat uiteindelijk de behoefte kan opleveren om je meer naar binnen te richten, je meer te focussen op het bekende en wat voor jou nodig. Je zou er een navelstaarder van kunnen worden. Terwijl er tegelijkertijd ook behoefte blijft om je te verbinden, te communiceren, praten, uitwisselen. Hou dat vast en ervaar hoe het voor jou prettig voelt.

 

Fijn als je daarbij met een open blik naar de ander kan kijken en kan vragen hoe het bij de ander zit.

 

Behoefte aan overzicht maar ook aan een inkijk voor 2020? Wil je weten wat er speelt en gaat spelen?

Ik vertaal en verduidelijk graag je horoscoop voor je. Tijdens een verhelderend gesprek, doe je inzichten en ideeën op. En dat in begrijpelijke en duidelijke taal.

 

Home