Verbinding contact maken relaties

Een week voor Kerst,  eind 2019. Week 51

De Maan loopt in de Leeuw, deze Maandag 16 December, je invalshoek gaat  naar meer vanuit jezelf beredeneren en bekijken wat je bezig houdt. Hierbij kan je denken aan jouw visie en manier van kijken naar de wereld. Jou manier en wijze van de dingen aanpakken kleurt je dag. Het mag vooral goed voelen. Mogelijk speelt er iets met vrienden en groepen en wil je, je daar plezierig in voelen en richting in aangeven.

Van de Maan in Leeuw die in groepen een zekere invloed kan uitoefenen en zo een richting kan aanduiden en aangeven. Waarna je Dinsdag mag loslaten en je heel goed in kan zetten voor de ander. Je doet iets voor een ander waar je zelf niets aan hebt. Of waar je in ieder geval geen eigen belang in het oog blijft houden. Je kan dit op een voor goed voelende manier doen. Waarbij je vooral het belang van de ander voor ogen hebt e houdt. Het belang van de ander kan ook een dier, bedrijf, groep mensen of iets  uit je omgeving gaan. Laat het gebeuren en je zal zien tot wat voor verrassende en mooie zaken je in staat bent. Waarbij het enthousiast worden, zijn en blijven ( Mercurius in Boogschutter) een grote rol kan spelen. Vooral contact maken en verbinden met de ander heeft de aandacht.

Je verbinden en contact maken met de ander kan nu heel belangrijk voor je zijn. Het gaat hierbij niet om de lengte van het contact maar vooral om de intensiteit.

  In de loop van de ochtend staat de Maan in Maagd en kan de focus nog wat meer op helpen, behulpzaam zijn en doen wat je kan, komen te liggen.            Heftige situaties, die in ieder geval als zodanig worden beleefd kunnen langs komen vandaag. Geregeld kan je het idee hebben, de laatste tijd,              dat alles worden bekeken, herbekeken en opnieuw wordt overwogen. Wat ook niet vreemd is met een groot aantal planeten in de Steenbok. Met name de invloed van Pluto is al geruime tijd voelbaar maar ook Saturnus mag niet worden uitgevlakt. Veranderingen die noodzakelijk zijn komen aan het licht. Wat op persoonlijk vlak maar ook zeker maatschappelijk een  rol speelt. Waar zitten de grenzen en hoe richten we het zo in dat het acceptabel is. Dit kan dus ook over cao’s, wetten en overeenkomsten gaan. Terwijl Saturnus en Pluto steeds dichterbij elkaar komen en de onrust nog wat meer kan toenemen. Is Venus, in Steenbok, dit stel al gepasseerd en probeert  op een zo correct mogelijke manier de zaken te behartigen en aan te pakken. Waardoor het soms wat koel en zakelijk kan overkomen.

   Deze week blijft dit nog spelen. De ene dag wat meer gekleurd en onderhevig aan emoties en familie, gezin en of het daar nog naar wens loopt,                zoals op Woensdag ook de Donderdag is hieraan onderhevig. Klopt het nog of mag er wat veranderen, aangepast of gaat het vanaf nu totaal anders      dan voorheen en kan je bijna spreken van een transformatieproces op gezin/familie niveau.                                                                                                          Jupiter die ook in de Steenbok staat versterkt de processen nog. Het wordt als het ware extra aangezet, aangedikt.                                                           Jupiter kan als heel positief worden ervaren het schenkt als het ware een positiviteits-jus over de gebeurtenissen en omstandigheden heen.                              In de Steenbok is dat overigens een stuk minder uitbundig is. Met de Zon in Boogschutter wordt dit nog wel gecompenseerd.                              Waardoor het allemaal wat opener en spontaner kan aandoen. Onderneem iets wat je nog niet eerder hebt gedaan met een gezin/ familielid.                  Dat kan thuis of uit zijn. Net waar je de behoefte aan hebt en voelt.

Met de Maan in Maagd wordt er volop tijd in de ander gestoken en wat je voor de ander kan doen. Dit kan heel grondig en precies worden uitgevoerd. Tot in de puntjes alles regelen is wat er goed bij past.  Vooral Woensdag zal dit spelen. Terwijl Donderdag meer in het teken kan staan van de wisselwerking tussen jou en de mensen om je heen. Waarbij je blik vrij kritisch kan zijn. Alles moet kloppen ook de details. Rond het middaguur zorgt het schuiven van de Maan naar de Weegschaal ervoor dat het goed voelen in je relatie belangrijker wordt. Op een sociaal aanvaardbare wijze zonder iemand op stang te willen jagen omgaan met je relaties. Hier kan je zelf invullen met wie dat is. In ieder geval jij en een ander. Kind, partner, geliefde, moeder, goede vriend/in maar ook een zakelijke relatie.

Een goede week om je te laten horen en de puntjes op de i te zetten. Je niet te storen aan alle onrust van buitenaf en te focussen op wat voor jou belangrijk is en er toe doet. Gezin en familie aangelegenheden kunnen een toenemende rol spelen. Onrust is er volop. In je omgeving of soms zelfs in je. Probeer het bij jezelf te houden en te genieten van wat er is.

Geniet van je week.

Home