Dit weekend wisselen we van seizoen. Het is het moment dat de Zon naar het sterrenbeeld Steenbok loopt vanuit de Boogschutter.    

     Vandaag is het Yule een dag waarin het licht het kortst hier is en het lang donker is. Harmonie en zoekend naar balans tussen wat jij wilt, nodig hebt en de ander. Dat voelt prettig en kan voor beide partijen veel opleveren. Zolang het in evenwicht is en het belang van de een niet boven de ander gaat.

Eind van de ochtend maakt de Maan in Weegschaal een verbinding met de Zon in Boogschutter. Een fijne ontmoeting levert dit veelal op. Vandaag kan je de behoefte voelen om je te verbinden en iets te doen voor een vriend, kennis, collega. Zolang jij je op de een of andere manier verbonden voelt kan het een positieve effect hebben. Met name op je bereidheid iets extra te doen voor iemand die dat nodig heeft uit je omgeving.

Begin van de middag, rond 2 uur,  gaat de Maan naar de Schorpioen en kan er een wat broeierige sfeer ontstaan. Minder open naar je omgeving, waar in dit geval ook je werk onder kan vallen. Je wilt wel alles weten en onderzoeken bij anderen maar kan je wat kwetsbaar voelen om zelf direct het achterste van je tong te laten zien. Terwijl Venus in Waterman juist haar best doet om het open en gelijkwaardig te houden voor iedereen, is ook de aandacht voor de ander van een intense en verdiepende soort. Intens gericht op de relaties in je omgeving.                                                                                                                  Structuur, regels en wat er wel en niet aan klopt, anders mag of aangepast kan worden, is wat maatschappelijk maar ook op persoonlijk vlak een rol speelt. Je visie en kijk op hoe jij het leven wilt leven kan onder de loep liggen en daar kan je best serieus mee bezig zijn. Je kan ideeën te over hebben of hebben gehad dan wordt het nu tijd om eens te gaan kijken wat er zo al overeind blijft als het praktisch belicht wordt. Waar richt je, je aandacht op en is haalbaar zijn de punten waar je nu mee bezig kan gaan.                                                                                                                                                                          Praten, verbinding maken en communiceren kan er flink open en enthousiast aan toe. Je kan het met verschillende mensen over van alles en nog wat hebben, zolang Mercurius in Boogschutter staat blijft dat ook zo naar alle waarschijnlijkheid. De behoefte om op een open en toegankelijke manier te verbinden is er nog wel even. Fijn om zo richting de Kerst te gaan waarbij er veelal meer contact en interactie plaats vindt.

Op Zondag zet de sfeer van Zaterdag nog een paar uurtjes door. Tot de Zon daadwerkelijk naar de Steenbok loopt, om 5:21 uur,  en hierdoor de sfeer zodanig beïnvloed dat het gestructureerd en zelfs wat statiger aan kan voelen.

De touwtjes in handen houden, alles goed regelen en zorgen dat het klopt zijn zaken die typerend zijn voor Steenbok. Wetten, regels, afbakenen en het zo in structuur willen brengen dat je aan kan tonen dat het klopt en in een specifieke of de gewenste vorm uitpakt. Dit kan om zaken gaan die je nog niet eerder had gezien, ondervonden of nog niet kende. Wat eerst weg gestopt was kan omhoog worden gehaald zodat het uit gekristalliseerd kan worden. Aanpassingen kunnen worden gedaan waar dat nodig is. Hierbij wordt er vrij vaak uitgegaan van het referentie kader van iemand. Je kan er serieus van worden dat ook.                                                                                                                                                                                                                                     Wat ook mee speelt is geld en financiën die meespelen of kunnen spelen. Klopt het belasting technisch, is het eerlijk, juist op de juiste manier geregeld. Klopt ons geld systeem nog of is het tijd voor wijzigingen en veranderingen. Ja er kan veel omtrent de economie en geld spelen deze periode. (Pluto, Saturnus, Zon en Jupiter in Steenbok)

Opvallend aan geldsystemen en de economie van nu is dat het niet noodzakelijkerwijs zo is of hoeft te zijn dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds arm of slechts wat minder arm.  Er kan in ieder geval commentaar, protest onstaan, men stelt kritische vragen over geld en of het anders kan.( Venus in Waterman en Uranus in Stier.) Op het vlak van werk kan dit spelen. Kenmerkend is dat er allerlei ideeën bovenkomen drijven alleen is op 1 of andere manier het nog geen tijd voor de uitvoering en blijft het dus bij plannen smeden en daar op broeden. Waarbij het thema gelijkheid en meer evenredige verdeling mee speelt.

Gevoelsmatig is het best een intens aanvoelende dag waarbij je onderzoekt en bekijkt wat jij kan betekenen voor je omgeving of je juist een beroep doet op je omgeving. ( maan in Schorpioen en Mars in Schorpioen.) De aandacht is daar op gericht waarbij je vooral wil voelen dat wat je doet, tot stand probeert te brengen goed mag, nee moet voelen. Je tast ook eenvoudiger bij de ander af dan bij jezelf.

Fijn Weekend met een mooi Yule en Zonnewende. Dat het licht mag terug keren.

Wil je voor jou zelf op een meer persoonlijk vlak weten hoe de planeten uitwerken en hoe de verwachtingen voor 2020 zijn? 

Er is nu nog ruimte in mijn agenda.

Home