Oud en Nieuw 2020 Deuren gaan open

Bedachtzaam uit je wat je kwijt wilt en kwijt durft. Nagedacht en overdacht en vooral niet te uitbundig. Je kan je vraagtekens zetten bij alles wat je pad kruist en aan de grenzen die gesteld worden. Die je zelf stelt en laat stellen aan je doen en laten, handelen en misschien ook wel niet handelen. Vanuit structuur en zekerheid wil je wel loslaten en mee bewegen.

 Alleen vaak gaan veranderingen, aanpassingen en transformaties niet zonder slag of stoot. Wat je hebt wil je vaak maar al te graag houden. Opgeven en loslaten kan soms verdomde eng zijn.

En toch…. Ruimte om te vieren dat er een nieuw jaar aankomt.

Het nieuwe wordt toe gejuicht terwijl er niet kan worden overzien wat dit kan opleveren.

   Zo begint de laatste dag van dit decennium, jaar en december. Veel  Steenbok energie is er en kan zorgen dat je liever vast houdt aan wat je hebt,  kent. Terwijl er ook een controlerende kant aan kan zitten waarbij er juist nadruk kan liggen op het wel of niet kloppen van iets.

       Deze dag staat de Maan in Vissen. Creativiteit, doen wat je fijn en prettig vindt daar ligt de nadruk op. Gericht op wat een ander ook prettig vindt kan je vrij eenvoudig oppikken en hier ook rekening mee houden, willen houden. Als je al vrij gevoelig  bent is het zaak om goed in het oog te houden waar jou behoefte eindigt en die van een ander begint.                                                                                                                                                                                 Met name ook door de Mars energie van deze periode. Deze zorgt ervoor dat je vrij eenvoudig de diepte ingaat als het gaat over verbintenissen en contact maken en leggen.

31 December is een door de mens vastgesteld moment om naar een ander jaar te gaan. In de  middeleeuwen vast gesteld door paus  Gregorius van de Rooms Katholieke kerk. Een totaal andere telling en jaartelling dan men gewoon was, tot dan toe, hierdoor werd de Maan kalender losgelaten.  Wat uiteindelijk heeft gezorgd voor onze huidige jaarindeling. Met 365 dagen en een keer in de 4 jaar 366 dagen. Komend jaar, 2020, is zo’n schrikkeljaar.

      Een nieuw jaar dat we in gaan met de Maan in Vissen. Die kan zorgen dat je, je los voelt staan van de normale dag indeling die je hebt. Genieten van een borrel en grenzeloos gedrag kan gemakkelijk opduiken. Ook kan je eenvoudiger andersoortige middelen gebruiken, vooral door dat de Maan en Neptunus samen oplopen.                                                                                                                                                                                                                                         Oud en Nieuw kan heel vreedzaam verlopen waarbij je het gezellig hebt en heel veel rekening met anderen houdt. Er is echter een andere kant aan deze gezamenlijke stand, Neptunus en de Maan. Grenzeloosheid en chaos kunnen vrij eenvoudig ontstaan waarbij door een teveel aan alcohol en andere middelen het geen gezellig feest, samenzijn meer is . Zien wat het wordt.  Grip op de tijd, hoe laat het is kan door je vingers glippen. Emoties kunnen duidelijk voelbaar zijn en hun ruimte willen innemen.

      Voor mij is oude en nieuw een bijzonder moment. Laat van alles achter en neem mee wat ik nodig heb. Rond deze datum overdenk ik het afgelopen jaar en bekijk wat ik graag wil gaan doen, beter in wil worden en waar ik afscheid van wil nemen.                                                                                                    Oude deuren sluiten en nieuwe gaan open.

2020 je bent welkom…

                            Wat in ieder geval nog gelukt is in 2019 is om mijn website af te maken.                                                                                                                                                                          Ja echt,  mijn website is af. Zover je dat kan zeggen als ondernemer. Eindelijk dat zeker.                                                                                                                             Ben heel trots op het resultaat.                                                                                                                                                                                                                          Trots op mezelf. Het is een proces geweest waar ik flink wat tijd aan heb verspijkerd.                                                                                                                             Het resultaat mag er wezen en …..daarom heb ik een leuke actie voor je.

Druk op de knop en je komt er achter en kan meevieren.

 

Home