2de Kerstdag 2019 Zonsverduistering Nieuwe Maan

 

Bij een Zonsverduistering wordt de Zon verduisterd door de Maan en dat is dan vanaf de Aarde op die wijze zichtbaar, dit gebeurd bij de nieuwe Maan. Dan staan de Zon en Maan samen.

Op eerste Kerstdag kun je al voelen en waarnemen dat er een Zonsverduistering op komst is. Ook werkt het nog minimaal een dag door.

Jij wilt de touwtjes zelf in handen houden en het hoe en wat bepalen in je omgeving. Belangrijk kan vooral zijn dat het zeker en veilig mag voelen , moet voelen zelfs. Dan kan je, je laten zien en durf je, je neer te zetten.

Veel waarde kan je aan structuur en richtlijnen hechten, met name de normen en waarden die je kent daar hecht je vooral nu waarde aan. Loslaten wat je kent en waar je op vertrouwd vindt je lastig en kan onveilig voelen. Beperkingen en grenzen kunnen nu duidelijk voelbaar zijn. Het kan zwaar aanvoelen, wat voor sommige mensen met heel veel aarde in hun horoscoop juist ook heel erg vertrouwd en prettig kan zijn.  (Heel veel Aarde daar wordt mee bedoeld heel veel planeten in de tekens: Steenbok, Stier en of Maagd.)

Aangezien Saturnus en Pluto nu bijna exact samen staan kan je het idee hebben dat er gemorreld wordt aan je basis. Dit kan van doen hebben met wat je in de basis nodig hebt zoals eten, drinken een dak boven je hoofd. Maar ook zeker te maken hebben met wat voor jouw normaal en acceptabel is. Veranderingen kunnen lastig zijn en gaan de een beter af dan de ander. Transformerend en in ieder geval een intens proces waarbij je ankers, bodem, basis aan het schudden kunnen worden gebracht. Twijfel en onzekerheid kan de revue passeren.

Wel bespraaktheid, open en idealistisch in je spreken en benaderen kan er nog zijn zolang Mercurius nog in Boogschutter staat . Contact leggen kan vrij laagdrempelig en Ook kun je vrij open en grenzeloos bezig zijn met contact maken en verbindingen met anderen aangaan.( Neptunus in Vissen.) Let hierbij vooral op dat het voor jou binnen de voor jouw belangrijke grenzen blijft en deze niet gaat overschrijden. Ja je wilt graag aandacht geven aan een ander ( Mars in Schorpioen.) en uitvinden, onderzoeken wat je voor de ander kan doen. Zonder naar eigen belang te kijken.

 Het wordt langzaam maar zeker duidelijk dat er creatieve oplossingen nodig zijn om aanpassingen tot stand te kunnen brengen, met name economisch, financieel en in het geld systeem. Ideeën kunnen boven komen en ontstaan, op de uitvoering ervan mogen we nog enige tijd wachten. De ideeën mogen nog verder gaan uit rijpen. ( Uranus retrograde.)    Geld, je basis en inkomen kunnen momenteel best een grote en aanwezige rol spelen. Wellicht ben je bezig met gedachtes als dat het gelijkwaardiger mag met anderen. ( Venus in Waterman.) Gecombineerd met verdraagzaamheid is dat wat er voor zorgt dat we oog hebben en houden voor de wereld om ons heen.

Omdat ook de Zon en de Maan gezamenlijk in Steenbok staan kan je best wat afstandelijk overkomen. En Jupiter staat naast dit duo en zorgt dat het nog wat serieuzer kan worden. Wat kan je ervan leren en een meer realistische kijk kunnen hieraan bijdragen. Je denkt voor dat je doet en wil eerst het naadje van de kous weten voor je tot actie overgaat. Wat is er geregeld wettelijk en sociaal is iets wat je, je kan afvragen, past het binnen de kaders van wet en regels. Met de Maan in Steenbok durf je, je veelal pas open te stellen voor anderen als er zekerheid is om deze te kunnen vertrouwen. Met de Zon erbij kan je geneigd zijn de touwtjes zodanig in de hand te willen houden dat er stilstand kan gaan plaatsvinden. Structuur geeft je zekerheid en vertrouwen, alleen dit is er niet altijd. Dan is het zaak om te zorgen dat je niet verstart, gaat zitten wachten tot het perfect in orde is.

Zal mij benieuwen of er de komende tijd nog meer wetten en regels erbij gaan krijgen. Natuurlijk structuur is best welkom. Enige flexibiliteit is echter net zo noodzakelijk. In mijn werk in het ziekenhuis gaan beide hand in hand, wat in mijn functie daar helemaal prima is. Er zit een zekere balans in.                                                                                                                   In andere beroepen waar het juist gaat om aandacht, zorgen voor of iets leren aan is de administratieve berg echter zo groot en zoveel omvattend dat er geen tijd meer is voor de sociale aspecten daarvan. Vaak is dat een stuk minder groot dan gewenst.

Wat er ook veranderd de komende tijd, periode, dag, week, maand, jaar of nog verder vooruit…. Ik wil dat graag doen met mijn gezin. Man, kind en katten. Met familie en vrienden, kennissen en mede ondernemers, Schrijfzin netwerk, Spiritueel werkers netwerk, collega’s en mede stad bewoners, buren. Iedereen die daar niet in past hoort daar ook bij.

De Zonsverduistering is een mooi moment om stil te staan, vind ik. Deze is vast weer een voorbode van een hoop omwentelingen en veranderingen, transformaties. Zowel op persoonlijk gebied als maatschappelijk gezien. In Nederland en daar buiten gebeurd er van alles. Dat is, deels al gaande hoewel niet alles zichtbaar is. Het andere deel gaat zich de komende periode openbaren. Voor de een totaal anders dan voor de ander. Positief of negatief, te overzien of juist totaal onoverzichtelijk.

Licht is er en is altijd sterker dan het donker.

Dus ja, ik ga uit van het positieve…..

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.

 

Fijne dagen voor jou en een ieder die je lief is.

 

Nieuwsgierig naar wat de planeten voor jou in petto hebben komend jaar?

Zodat je met meer kijk, grip en duidelijkheid het nieuwe jaar in kan?

 

Home