Eerste Volle Maan 2020 met Maansverduistering

De eerste volle Maan van dit jaar, vrijdagavond 10 januari 2020, is direct al een hele bijzondere. Met een Maansverduistering, die je met een beetje mazzel kan zien plaatsvinden. Ook staan Saturnus en Pluto bijna geheel samen. Een Maansverduistering volgt altijd na een Zonsverduistering. De Zonsverduistering wordt als het ware tussen 2 Maansverduisteringen ingeklemd.

Met de Maan in Kreeft kan je zorgzamer zijn en je meer bekommeren om anderen. Hierbij ligt dan vooral de nadruk op vrienden, groepsgenoten. Mensen waar jij je drukt om kan maken en voor wil zorgen. Waar je graag bij bent en die je vermoedelijk beter aanvoelt dan normaal. Meeleven en vooral meevoelen met anderen is wat gevoelsmatig de boventoon voert. Je kan je prettiger voelen in een groep en het gevoel hebben dat je  iets bij kan dragen aan het welbevinden van anderen.

De Zon staat nu recht tegenover de Maan en kan voor flink wat wrijving zorgen. Meer gericht op jezelf, jou structuur, beleving, gefocust op wat er bij jou speelt, waar gaat je aandacht heen, waar mag er meer aandacht naar toe. Overdenken en uit kristalliseren voor je het ergens over hebt is ook typische Steenbok energie. Het kan even duren voor je daadwerkelijk gaat praten en uitspreken wat jij wilt. De Zon in Steenbok zorgt voor een hang naar structuur en de touwtjes in handen houden terwijl Mercurius in Steenbok ervoor kan zorgen dat je bedachtzaam bent voor je wat zegt of uit. Je kan alles tot in de puntjes hebben uitgedacht.

Doordacht en goed beslagen wil je ten ijs komen. Dit kan zover gaan dat je niets aan het toeval wilt overlaten. Veelal zorgt deze stand ervoor, Jupiter in Steenbok, dat je stap voor stap vooruit gaat. Het kan je wat somber stemmen. Gelukkig wordt het al langzaam maar zeker wat langer licht. Wat, als je genoeg daglicht ziet, je de goede kant op kan helpen. Standvastig gaan staan voor wat jij wilt en je hier voor inzetten, voorbereiden. Dit kan je op een gedegen manier doen. Ook als je anderen een handje helpt wil je dit op een gecontroleerde manier doen.

Nu is een goed moment om af te maken, af te ronden waar je mee bezig was. Zodat je verder kan zonder nog mee te slepen wat er is blijven liggen. Dan maak je weer tijd en rui te voor anderen dingen, nieuwe dingen. Laten uitgroeien en neerzetten wat neergezet mag gaan worden daar is het nu de tijd voor.

Door afwijkende visies en meningen kan je opnieuw aan het denken worden gezet en in de loop van de tijd, uiteindelijk, tot een totaal ander beeld komen. Als je kijk op de wereld veranderd, veranderd je wereld. Jij bepaald zelf welke ideeën en  je toelaat.  ( Uranus in Stier.) Bezinnen op totaal nieuwe nog niet eerder bedachte en gedachte hersenspinsels kunnen je bezighouden. Ze kunnen een verrijkend effect hebben en wellicht ontdek je dat het een goed idee is ze wereldkundig te gaan maken. Dan kunnen ze vorm gaan aannemen en kan je dit gaan neerzetten in de wereld. Dit zal veelal niet van het ene op andere moment gaan maar gaande weg en stap voor stap.

Momenteel kan je merken dat er beweging is in je om je heen wat zich kan uiten in onrust. Altijd is er beweging dat is het leven. Nu gaan de veranderingen echter radicaler en extremer, sneller. Hierdoor kan je moeite hebben jezelf neer te zetten en te bepalen welke kant je opgaat. Omdat de veranderingen ook om je heen plaatsvinden en ook bij anderen in je omgeving kan het onveilig aanvoelen.

Zoeken welke kant je op wil en de ontwikkelingen in jou eigen leven kunnen je flink bezig houden. Juist omdat je geen grip hebt op wat er voor je ligt en je juist nu een sterke behoefte kan hebben om naar zekerheid te verlangen en je vast te willen houden aan wat je kent.

Je kan heel gepassioneerd focussen op wat voor jou belangrijk is probeer je niet vast te klampen aan wat je kent. Hou je bezig met waar je invloed op hebt en maak er het beste van. Dat is zeker geen duimen draaien en vaak hard werken.Vertrouw op jezelf.                                                                                                   

Doe wat je kan. Dan weet je zeker dat je hebt gedaan wat mogelijk was en heb je geen last van een “wat als. “

Kom je er niet uit en loop je vast of heb je geen overzicht?

Met een jaarhoroscoop krijg je weer overzicht en helder waar je in je leven staat. Zo kan je rustiger het nieuwe jaar in. 

Home