Mercurius retrograde in Vissen

Mercurius laat de komende periode weer van zich horen door retrograde te gaan lopen.

Duidelijke uitwerking.

De uitwerking hiervan kan heel duidelijk worden, als je horoscoop een aspect maakt met deze Mercurius stand, de komende weken. De periode waarin Mercurius retrograde loopt duurt van 17 februari tot en met 10 maart 2020. Is dat niet het geval dan zal het effect hiervan ook grotendeels niet merkbaar zijn. Misschien zijdelings doordat iemand in je omgeving wel de effecten merkt van de huidige retrograde Mercurius.

Contact verstoringen en communicatie die misloopt.

Als je contact maakt met anderen of iets probeert uit te wisselen verloopt dat vaak niet zo gladjes. Je begrijpt elkaar niet en dat is vaak geen onwil. Wat je uitprobeert te leggen kan een ander niet volgen of verstaan doordat de telefoonverbinding slecht is. Het gebeurt nog al eens dat je wordt doorverbonden als je een bedrijf belt en veel is er geautomatiseerd tegenwoordig. Hierdoor gebeurd het dan ook eerder dat, je tijdens deze periode, blijft hangen in een telefoon centrale. Eigenlijk kom je dan op een soort dood spoor terecht. Er is dan tijdens het doorverbinden iets niet goed gegaan in de doorschakeling en dit gebeurt, door het geautomatiseerde proces. 

Files en vertragingen in het verkeer en openbaar vervoer.

Wat er gebeurt als Mercurius retrograde loopt wordt vaak al snel duidelijk als ik de radio aan zet. Vaak loopt de lengte van het file nieuws op en zijn er dus meer files. Er is meer op onthoudt onderweg. In het openbaar vervoer is dit ook merkbaar. Treinen rijden niet of te laat. Bussen staan vast in het verkeer, trams lopen van de rails tot metro’s waar de deuren niet van sluiten en hierdoor niet verder kunnen rijden. De kans op al deze vormen van reis ongemak zijn een stuk groter dan als Mercurius niet retrograde loopt. Deze huidige stand kan er wellicht ook iets met lekkages spelen of water overlast waardoor er op onthoud kan ontstaan. Dat kan dus net zo goed een brug zijn, over een rivier of gracht, die niet meer sluit. Kan hartstikke handig zijn als je ergens op tijd moet zijn om hier rekening mee te houden.

Zo zijn er nog talloze zaken waarbij een retrograde Mercurius je in de weg kan zitten of wellicht zelfs tegen je kan werken. Zo kan het voelen toch?

 Richt je aandacht naar binnen.

Wat er eigenlijk aan de hand is, is dat je een periode in gaat waarbij jij je aandacht meer nodig hebt voor iets in je leven. Er mag opgeruimd worden. Eerdere processen mogen worden herkauwt. Het opnieuw bekijken van iets kan al zoveel duidelijk maken en verhelderen. Als je het ziet en je er bewust van bent. Je emoties kunnen hierbij de hoofdrol spelen.

Opruimen en wegdoen van spullen.

Vaak ruim ik op in deze periode, daar is het namelijk wel een goed moment voor. Afscheid nemen van dingen waar ik geen behoefte meer aan heb, die oud en versleten zijn. Weg ermee dat ruimt lekker op. De afgelopen jaren heb ik veel opgeruimd en met name in de retrograde periode verkocht ik de door mij aangeboden spullen met gemak. Dat blijf ik toch bijzonder vinden. Weken verkocht ik niets en als Mercurius dan retrograde ging lopen verkocht ik, wat ik kwijt wilde zonder enkele moeite. Lijkt me leuk om eens de cijfers van een groot  bedrijf daarover te kunnen inzien. Want nieuwe spullen aankopen, dus iets wat je nog nooit eerder heb gekocht, dat zou ik nou net weer niet doen deze weken.

Retrograde Mercurius verhalen.

Ondertussen heb ik al aardig wat Mercurius retrograde verhalen die nu spontaan in mijn hoofd omhoog komen borrelen. Ik raak er niet over uitgepraat en geschreven. Dan wordt deze blog wel een beetje lang dus……

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Neem dan contact op of kom op Donderdag 26 maart 2020 tussen 12:30 en 15:00 uur langs en stel je vraag live.

Vragen zijn nooit raar.

Druk op onderstaande knop om je vraag te stellen of je op te geven voor de inloop middag in Almere.

Home