Volle maan 8 april 2020

Ze staat weer heel dichtbij de aarde en is daarom goed zichtbaar en nog beter voelbaar.

Slecht slapen speelt wellicht en veel lichamelijke energie voorhanden. Je inzetten voor anderen, beschermen en afwenden waar nodig is. Behouden wat belangrijk is en afscheid nemen, opruimen of het in een andere vorm gieten wat niet meer nodig is. Maar ook wat je kan doen voor anderen om dit tot stand te brengen.

Behoefte aan gelijk zijn.

Behoefte aan een gelijkwaardige verdeling kan aanwezig zijn. Veel waarde wordt daaraan gehecht. Aandacht voor je omgeving en de mensen om je heen is wat je belangrijk vindt en je bezig kan houden. Gelijk zijn, gelijkwaardig en een eerlijke verdeling.

Waarde, aanvoelen en creativiteit.

Wat niet werkt of beter uitgekristalliseerd kan worden komt nu aan het licht. Zijn er extra aanpassingen nodig of een totale andere koers? ( Saturnus in Waterman). Verbeteren of simpelweg afsluiten, afronden en verduidelijken kunnen je tijd nu innemen. Afstand nemen en je richten op wat voor jou belangrijk is en van waarde. Veel wordt er aangevoeld, wat als voordeel heeft dat er begrip is zonder ellenlange gesprekken te voeren. Creativiteit in je doen en laten kan nu grote of grenzeloze vormen aannemen. Gezamenlijk of alleen ten uitvoer gebracht. ( Neptunus en Mercurius in Vissen). Prima om op deze wijze even tot rust te komen of weer op te laden. Meeleven met mensen uit omgeving, betrokken zijn en willen helpen blijft belangrijk.

Oude zaken opruimen opdiepen en opruimen daar is het een goede periode voor.

Confrontatie met patronen en zaken die er nog liggen is goed mogelijk momenteel. Van jezelf, familie of voorouders maar ook maatschappelijk kan er zichtbaar worden wat oud is en wellicht ergens wringt, belemmert of sporen achterlaat. Opruimen, afhandelen in het reine komen met, zijn methodes die wellicht afdoende zijn momenteel. Zorg of probeer te zorgen dat je er daadwerkelijk iets meedoet. ( Jupiter conjunct Pluto). Bekijk wat zich manifesteert en neem je verantwoordelijkheid. Bovenal wees eerlijk naar jezelf en stop, wat het ook is, niet opnieuw weg. Ruim het op voor degene die na je komen zodat je hen er niet mee belast. Maatschappelijk gezien kan je denken aan de oude politieke partijen, de afval problematiek en het klimaat. Maar ook emotioneel kan er nu dus van alles spelen wat verwerkt mag worden.

Hand in hand.

Macht en onmacht kunnen hand in hand gaan, elkaar aantrekken of juist afstoten. Zaak is voor ogen te houden wat nodig is, dichtbij voelt voor jouw en je daar voor te willen inspannen. Ook als je persoonlijk minder spelende issues hebt kan je indirect wel betrokken raken bij anderen en wat zij dragen. Wellicht kun je dan op die manier iets betekenen voor iemand anders. Een periode van loslaten en veranderen is bezig.

Bloeien, beschermen en inspannen.Talenten die je eerder niet zag, normen en waarden.

Het is ook de tijd van kijken waar je, je voor wilt inspannen dit jaar, tot bloei laat komen. Met jouw normen, waarden en je basis kun je nu stuiten op iets waar je voor warm loopt en je voor wilt inspannen. Verborgen talenten die nog niet eerder zijn belicht of het ondergeschoven kind zijn kunnen tot bloei komen als je ze maar verzorgt en tijd en ruimte geeft. Tijd om dit te gaan doen is nu beter te vinden. Veranderlijk als het momenteel is en aanvoelt. Het evenwicht vinden tussen waar jij je voor wilt inspannen en inzetten is nu belangrijk. Het evenwicht tussen zon en maan daar draait het om. Enerzijds het veilig voelen door zich sociaal te gedragen. In te spelen op de crisis die door een ander wordt beleeft en vanuit daar en helpende hand toesteken om het zo goed mogelijk op te vangen en te laten verlopen. Terwijl anderzijds het stuk van jouw basis, normen, waarden ook zeker aandacht willen, vragen, nodig hebben om tot stand te komen en intact te blijven. Waar je met volle aandacht mee aan de slag wilt en snel ook. Het sociale aspect van het helpen van de ander kan vertrouwt voelen en zijn. Beide is mogelijk daar een balans in te vinden is het uitgangspunt. Dit bereiken en of vinden is voor een ieder voor zich te bepalen en tot stand te brengen. Want wat voor de 1 een prima balans is, is dat voor de ander niet. Jijzelf bent hierin de stuurman of vrouw.

Geld systeem en de gevolgen.

Op de financiële markten begint er het 1 en ander zichtbaar te worden. Het wringt en er worden mini stapjes gezet om tot een ander geld systeem of geld verkeer te komen. Hier merken we nog niet veel van momenteel. Hoewel dat in andere landen al een stuk voelbaarder en zichtbaarder is. Hier en daar valt de term basis inkomen en ook digitaal geld staat in de picture. Terwijl in het buitenland een grote werkeloosheid zichtbaar wordt, mensen dood gaan omdat ze geen geld hebben om zich te laten helpen.

Het voertuig rammelt en rolt niet meer.

Langzaam wordt openbaar en duidelijk dat het huidige systeem rammelt en allang niet meer rolt. Het is net een voertuig dat telkens onderdelen onderweg verliest. Als dat gebeurd stopt de bestuurder, stapt uit en probeert provisorisch, met tyrips en touwtjes, het onderdeel weer te bevestigen. Dat houdt een keer op. Het draait nu op vertrouwen, zolang de motor draait zal het voertuig blijven rijden…..alleen voor hoelang nog. Een omwenteling is in het vooruitzicht. Iets waar veel andere astrologen met mij het al jaren lang over hebben. Zelfs tijdens mijn opleiding astrologie is er tijdens een les over gesproken. En dat is toch echt wel een hele poos terug. Het is ook een proces wat waarschijnlijk nog een aantal jaar in beslag gaat nemen.

Klusjes thuis en gezellig maken.

Iedereen die verplicht thuis zit ontdekt klusjes en wil er graag leuk bijzitten thuis. Ook dat is af te lezen aan deze volle maan. Dus was je nog niet aan het klussen en opknappen geraakt dan heb je kans dat dit nog langs komt en je aan het werk zet, de komende dagen. Thuis zijn kan best heel fijn zijn. Contacten met familie, gezin en ouders verlopen goed en er wordt volop gecommuniceerd. Het wordt gezellig gemaakt thuis zo goed als dat gaat.

Aandacht geven aan…

Kijk waar je, je tijd aan wilt besteden en aandacht naar toe brengt. Dat geld voor activiteiten maar zeker ook voor de mensen in je omgeving waar je mee in contact staat. Ook de neiging om vooral niet het kaas van je brood te laten eten is alom aanwezig. Energie genoeg om veel werk te verzetten. Richt je naar wat je tot stand wilt laten komen. Je kan bergen verzetten en bent in staat om rond te krijgen wat je wilt. Bovenal kies waar je, je voor in wilt zetten. Of dit nu een privé project thuis betreft of het redden van de wereld.

Kies voor een positieve invulling van je tijd.

Geniet van het weer.

Van wat je hebt en kunt.

Take care.

Astrologie consulten zijn goed digitaal mogelijk. Een kort consult geeft een snelle inkijk. Zo kom je snel tot de benodigde inzichten om weer verder te kunnen.

Nieuwsgierig?

Neem contact op: Dan maken we een afspraak. 

Home