Mercurius retrograde Eenheid en verdeeldheid (1)

Op 18 juni Mercurius weer teruglopen. Er breekt weer een tijd aan dat we meer gaan overdenken, reflecteren en stilte en rust nodig kunnen hebben om te begrijpen, verstaan waar de hele wereld mee bezig is. Reflectie maar ook openheid en duidelijkheid zijn heel erg verstandig.

Gevoel van eenheid is heel belangrijk en draagt bij aan het ons ergens bij thuis horen. Dit hoeft echter niet zo zichtbaar te zijn al hoewel dus wel sterk voelbaar. Aansluiting zoeken bij wat ons bindt en samenbrengt daar draait het allemaal om. Communicatie is daarin belangrijker dan ooit.

Verzorgend en zorgen. Met iedereen het beste voor hebben op jouw manier en wijze is kenmerkend voor nu en de komende weken. Je wilt de verbinding aangaan en verzorgen van zwakkeren, zieken en iedereen die het minder heeft dan jij tegemoet komen. Luisteren naar wat een ander nodig heeft is wat nu vrij moeiteloos gebeurd. Open zijn over wat jij denkt en vindt is minder inzichtelijk en kan je afgeschermd houden van de buitenwereld. Zaak hierbij is dat er niet geheimzinnig over meningen en zaken die uit eigen belang gebeuren wordt gedaan.

Verborgen agenda’s is toch echt wel een onderwerp van gesprek geweest en nog steeds. Ook nu speelt het nog steeds mee, of er nu wel of geen geheime agenda’s zijn. Openheid over belangen van jezelf en de ander is de beste manier van handelen momenteel, in ieder geval het meest wenselijke.

Aangezien openheid best heel lastig kan zijn, zo wordt ervaren, door verschillende mensen. De intentie om met open vizier de wereld tegemoet te treden en belangen niet weg te stoppen of verstoppen voor anderen zet je eerder op een voorsprong. Maak er gebruik van en handel open en eerlijk. Zodat het duidelijk is dat je niets hebt te verbergen en daar ook geen reden toe hebt.

Samen daar gaat het om. Juist nu. Verschillende groepen willen het zelfde. De gelederen sluiten en gaan voor een mooie toekomst waarin een ieder gelijk is. Nu wordt het als belangrijker dan ooit beschouwd. Duidelijk voelbaar voor een ieder dat het heel belangrijk is. Zie maar wat er gebeurd over de gehele wereld. Er wordt gedemonstreerd er zijn tegen geluiden hoorbaar. Het mag en moet anders, anders dan NU maar zeker ook anders dan het was. Zodat we streven naar een eerlijker verdeling met minder misstanden en een betere verdeling van wat de aarde ons te bieden heeft. Zodat er genoeg is of zoals Gandhi het ooit zei:

“Er is meer dan genoeg voor iedereen maar er zal altijd een tekort zijn voor degene die hebberig zijn” ( Gandhi).

Communicatie maakt en breekt hoe je reageert op iets. Het is de toon die de muziek maakt en dus hoe iets binnenkomt reageer jij. Let daar op bij jezelf.

Er wordt nu vaker een aanname gedaan of iets wordt minder snel begrepen, over en weer wat eerder zorgt voor verdeeldheid dan voor gezamenlijkheid. Eenheid geeft macht en voorkomt verdeeldheid. Ook als je het niet overal over eens bent is het handig om dat in het oog te houden.

Oude handel met name als het algemeen belang ermee gediend wordt kan nu een impuls krijgen en weer aantrekken. Nieuwe initiatieven met betrekking tot die zelfde handel kunnen nu beter even wachten. Schrijf ideeen op, begin later met de uitvoering, dan heeft het meer kans van slagen.

Enerzijds zoeken mensen elkaar graag op momenteel om te verbinden. Terwijl juist anderzijds er meer behoefte kan zijn om zich terug te trekken en meer bij jezelf naar binnen te gaan. Beide is prima het is maar net wat er nodig is. Pas goed op jezelf. Wees duidelijk, spreek duidelijk en zorg dat je begrepen wordt, herhaal wat je zegt, leg het anders uit. Miscommunicatie is er sneller dan normaal wat nu juist verdeeldheid in de hand kan werken, terwijl eenheid nu juist belangrijker is dan ooit.

Verwarring, misstanden en het niet begrijpen van elkaar is wat de komende weken kan kleuren. Aannames dat iets zo is kunnen misverstanden geven als het niet gechecked of na gegaan wordt. Vraag, informeer vraag na dat scheelt al een heleboel onrust en miscommunciatie.

Zo kom je goed deze periode door.

Een hoop veranderingen en wijzigingen zijn gaande en komen er nog aan.

Nieuwsgierig wat deze Mercurius retrograde voor jouw ingang zet of hoe dit uitwerkt specifiek voor jouw bekeken?

Neem contact op: www.kailosinzichten.nl/contact

Home