Volle maan 5 juli 2020 Loslaten wat niet meer nodig is

Deze zomer gaat er veel op innerlijk niveau worden doorleeft, bekeken, ervaren en overdacht. Naar buiten toe hoeft dit allemaal minder merkbaar te zijn. Hoewel ik wel verwacht dat het een bijzondere zomer wordt, is en deze zo herinnert gaat worden.

Loslaten daar draait het in de kern om, nu. Zorgen voor anderen zijn er zeker. Met name voor wie je kent en wat je kent. Je kunt je zorgen maken of zorgen voor een ander. In beide kan er nu geinvesteerd worden. Geef jezelf ook de ruimte vooral als je, je zorgen maakt. Zodat je dat kan verwerken en een plek kan geven. Vooral nu is het belangrijk om daar de tijd en ruimte voor te nemen. Met name de retrograde Mercurius kan je goed helpen, momenteel, om alles wat je niet meer dient op te ruimen. Dit kan prima door het nog eens te bekijken en eventueel nog eens te doorlopen. Zodat het duidelijk is waar het zit en wat je bezig houdt. Rustig aan en wees zacht voor jezelf. Ieder zijn eigen tempo en alles zijn tijd. Afstand of afscheid nemen daar is het een goed moment voor nu met de volle maan.

Er zijn onderwerpen die veel mensen bezig blijft houden. Ziekenhuizen, zorg, om de wereld om elkaar en de omgeving, gezondheid. Het aanvoelen van anderen en een luisterend oor is wat er kenmerkend is voor deze periode. Het uiteindelijk laten landen wat er de afgelopen maanden nu allemaal de revue heeft gepasseerd. Waar staan we nu als individu maar ook maatschappelijk gezien. Bij elkaar zijn en blijven is ook iets wat bij de zon in Kreeft hoort. Net als je richten op de ander om te horen en te luisteren.

Terwijl dit best kan wringen en hobbelen met de Mars energie die net los is. De wat naar buiten gerichte energie die pittig aan kan doen. Mars is net de Ram in gegaan en blijft hier de rest van het jaar. Wat je wilt, wil gaan doen, waar je je energie op richt, ondernemingslust, werken de vaart er in brengen. Alles wat je aandacht geeft laat deze stand groeien. Het kan ook ongenuanceerd of ongeduldig maken.

De volle maan staat op zondag 5 juli in Steenbok en kan met de zon een soort overgooi spelletje aangaan. Een pittige wisselwerking wat kan aanvoelen als duwen en trekken tussen 2 partijen. Waarbij terughoudendheid niet vreemd is net als de kat uit de boom kijken. De eigen emoties worden minder snel getoond en openlijk gedeeld. Wat niet wil zeggen dat je, je niet druk kan maken op het algemeen belang en er zeker ook een grote betrokkenheid met alle maatschappelijke toppunten van het moment.

De komende dagen gaat deze maan een directe samenwerking aan met Jupiter, Pluto in Steenbok die beide retrograde lopen en Saturnus die net weer in Steenbok staat. Dagen dat er gekeken gaat worden of het niet anders kan en mag. Omwentelingen, veranderingen en transformaties kunnen nu verder worden ervaren of in gang worden gezet. De komende tijd is sowieso een goede periode om te reflecteren, verinnerlijken en nog eens overdenken of het zo goed is en voelt. Veranderingen zijn nodig dat is duidelijk. Zowel in de zorg als op andere werk terreinen en gebieden. Hierbij kan je denken aan de grote industrieen, het onderwijs, het leven als boer, ook kantoorwerk blijkt nu toch anders te kunnen. Pluto geeft dit alles duidelijk aan. Het is een tijd om heel anders naar werken te gaan kijken. Vooral het weer samen gaan van Pluto en Jupiter kan aangeven dat er hard gewerkt wordt en dat er veel verzet kan worden. Heftige processen innerlijk kunnen daar zeker onderdeel van zijn, niet zo zichtbaar dus. Een goed moment voor yoga, meditatie en zelfreflectie. Op adem komen op een letterlijke manier. Het soort energie dat er hoort bij deze activiteiten is Steenbok energie.

Grenzen waar je innerlijk tegen aan loopt of waar het nu pas duidelijk van wordt dat ze er zijn wat ze inhouden of kunnen gaan houden kunnen ineens veel duidelijker worden. Zijn dit de door jouw aanvaardbare en gewenste grenzen of heb je het idee dat het niet ok is, anders mag en moet. Jij bent er zelf bij wat je uiteindelijk acceptabel vindt. En hoeft daarin niet alleen te staan. Hoewel iedereen dit op haar, zijn eigen wijze ervaart. Het kan druk zijn en er kan veel werk. Jupiter heeft daar zeker de hand in en kan dan ook betekenen dat het innerlijk druk is. Het maar bezig zijn en blijven kan een uiting zijn om proberen in te halen wat is blijven liggen de afgelopen maanden. Denken dat het eindeloos en mijlenver is en niet op kan. Door en door en door.

De maansverduistering kan er voor zorgen dat je wat dieper in jezelf kan kijken. Zodat er zichtbaar wordt wat er onder de oppervlakte ligt. Innerlijk kan er helderheid en duidelijkheid optreden die je eerder niet gezien of gesignaleerd hebt bij jezelf. Net of de verduistering van de maan zorgt dat het maanlicht schijnt waar het eerder niet kwam. Aha momenten en helder krijgen wat je wilt daar leent deze verduistering zich voor. Is het leven zoals je het nu, dag in dag uit leeft zoals je wil, wenselijk is of mag het anders gaan. Veranderingen die nodig zijn uitdenken en inzetten op wat je wel wilt blijft de onderliggende boodschap. Laat los en beweeg mee met het positieve dan groeit dat.

Let op jezelf en laat je niet door angst en regels vast zetten. Loslaten is en blijft een thema. Lastig als angst dan de basis is. Uit angst kan je wereld heel klein worden. Nu is een moment van overdenken wat er de afgelopen periode allemaal de revue heeft gepasseerd, overdenken waar het heen gaat en wat er mogelijk is. Vragen die je bezig kunnen houden en bedenken of het persoonlijk of maatschappelijk zo beweegt en te sturen is als jij prettig, plezierig en vooral op gevoelsniveau acceptabel vindt. Bezinnen wat je vooral wel wilt. Wat in mijn ogen een veel krachtiger methode is om in de wereld neer te zetten dan wat je niet wilt. Dit kost meer energie dan het oplevert. Dus zet daarop in.

Fijne maan(d)

Home