volle maan 2 september

 

Richting herfst lijkt het weer alweer te gaan. Terwijl de seizoenswisseling nog even op zich laat wachten. Overdenken en terugkijken heb je tot stand gebracht, de afgelopen tijd , wat je voor ogen had. Is het resultaat zoals je had gehoopt en zie je sowieso iets terug van wat je had gezaaid?

Vragen die je bezig kunnen houden op een dusdanige manier dat je wellicht bijna kriegel wordt van jezelf. Willen bekijken en overzien. Je kan heel erg kritisch zijn en hard willen werken, veel willen verzetten. ( Mercurius in Maagd.)Opletten geblazen dat je niet te hard en te veel werkt. Vooral na de vakantie kan er alweer een stapel werk op je liggen te wachten. Een stapel door je zelf daar neer gelegd of door een ander.

Goed om eens te kijken waar je eerder dit jaar stond. Voor je besloot te zaaien. Vergelijk jezelf niet met een ander maar met jezelf van dat moment. Dan  zul je zien dat je heel veel gegroeid bent en kan je pas echt goed de stappen zien  die je hebt genomen. 

Juist nu kan de maan in Vissen zorgen voor begrip voor jezelf en een ander enerzijds terwijl je anderzijds juist streng en kritisch naar jezelf kan kijken. Wat je hebt behaald is voor jouw misschien normaal en gesneden koek. Dat hoeft voor een ander niet het geval te zijn. Begrip is belangrijk. Maan in Vissen helpt je hierbij. Zo kan je, je goed inleven, meeleven en als het ware mee deinen, waar  en voor wie dat nodig is. Wat iets anders is dan dwepen met slachtofferschap en blijven hangen in het ach en wee van je emoties. Bedenk goed dat je emoties hebt en ze niet bent. Een valkuil die met de maan in Vissen de kop kan opsteken. 

Meeleven, lijden en inleven zijn de mooie kanten van deze maanenergie net als fantasie, dromen over wat je wilt en waar je naar toe onderweg bent, wat je nog graag wilt en tot stand wilt brengen. Graag tot stand wil brengen en naar toe wil werken. Zon in Maagd zorgt dat je vrij realistisch blijft en letterlijk met je voetjes op de grond blijft staan. Je inzetten voor een ander of gemeenschappelijk doel is waar de Maagd uitermate geschikt voor is. Net als iets tot op detail uitwerken.

Een groot deel van de planeten staan nog steeds retrograde. De werking, uitwerking wordt hierdoor beïnvloed. Merkbaar voor een ieder, direct of indirect. Wat afhankelijk is van je horoscoop. Transformaties, regels en structuren. Zaken waar we allen mee geconfronteerd worden. Steeds meer zaken die niet waar zijn worden zichtbaar en uitgelicht. Dit is wat Pluto, Saturnus en Jupiter in gang hebben gezet. Waarbij Jupiter een vergrotend effect heeft zodat er groei is, expansie en toename. Juist nu, in deze onrustige tijd wordt duidelijk wat niet klopt. Waar veranderingen en aanpassingen nodig zijn. Van binnen naar buiten wordt er gehandeld en getracht grip te krijgen. Waarbij er dus veelal van uit de beleving van iemand wordt gehandeld.

Onrust is er wereld wijd, juist omdat alles aan elkaar verbonden is en we ons hier steeds bewuster van worden is het zichtbaarder. Overheden proberen de bevolking in het gareel te persen door controlemiddelen in te zetten of proberen deze in te zetten. Steeds meer mensen laten hun stem horen en vaak lopen vreedzame demonstraties en bijeenkomsten uit op onrust en ingrijpen van politie of anderszins. Ook in Nederland steekt het hier en daar de kop op, ook in de komende periode.

In het verlengde van alle onrust komen er economische veranderingen aan. Ideeën rijpen en zullen uiteindelijk over een poos hun definitieve vorm krijgen. Duidelijk is dat het huidige geld systeem wankelt. Ook veranderingen op het gebied van wonen en leven kunnen een flinke ommezwaai gaan maken. De maan maakt nu een mooie verbinding met Uranus waarbij het nu duidelijk wordt dat er veranderingen nodig zijn op dit gebied. Uitdenken, broeien en stap voor stap uitwerken daar is het momenteel tijd voor, het neerzetten en uitvoeren daar voor is het nog niet zover. Creativiteit op het gebied van wonen en financiën wordt zichtbaar. Wat ook kan betekenen dat je creatief bent met je huis opknappen of nadenkt over een andere inrichting en tot originele ideeën komt. Creatief omspringen door middel van ruilhandel of een eigen munt of ruilmiddel kan ook vormen aannemen. Als is het alleen maar het idee wat gevormd wordt.   

Veel mensen handelen uit stress en angst wat als een soort tijdbom kan uitwerken en zorgt voor een beperkt zicht. Er is al heel lang sprake van een spanningsboog. Nu is het letterlijk zo dat de boog niet altijd gespannen kan staan. De stress en angst probeert een uitweg te vinden uit het lijf en werkt dan uit in de wereld om je heen. Met een open mind zie je meer en kan je meer om je heen kijken. Juist nu kan er gebruik worden gemaakt van de energie van Maagd. Kritisch en gericht kijken en beoordelen wat er zoal langs komt is verstandig. Zonder angst is de wereld een stuk groter en kan je beter beoordelen wat er gebeurd.

Een andere tactiek die veel mensen kunnen gaan toepassen, veelal onbewust, is de struisvogel. Net doen of alles wat er nu in de wereld gebeurd er niet is. Verslavingen kunnen groter worden maar je kan ook simpel weg  willen dromen door je af te sluiten en in films,  fantasieën en boeken af te drijven.

Juist met volle maan is balans vinden tussen uitersten belangrijk en kan een uitdaging zijn. Gun jezelf de ruimte hiervoor. Kijk waar je staat en vooral vergelijk met jezelf en niet met een ander. Dan pas kun je echt overzien welke stappen je hebt gezet de afgelopen tijd.  Wees trots op waar je nu staat en waar je toe in staat bent gebleken.  Wat je hebt gedeeld  en hebt gegeven vaak zonder er bewust van te zijn. Voor jouw vaak heel normaal voor een ander lang niet altijd.

 Probeer hier en daar een rust moment te creëren en geniet waar je kan en van wat je kan. Tijd om het zomer seizoen stap voor stap af te gaan ronden en  te bekijken wat je niet mee neemt. Zodat je de komende dagen hier al langzaam maar zeker afstand van kan nemen.

Geniet van de volle maan.

Nieuwsgierig geworden wat de maan voor jouw persoonlijk kan betekenen en opleveren?

Ik hoor het graag. Dus stuur me een bericht of neem contact opwww.kailosinzichten.nl/contact

Home