Loslaten wat je niet meer nodig hebt

1 oktober de volle maan houdt zich bezig bezig met bekijken wat je hebt en vooral om wat je niet meer hebt en wilt los laten of gaan loslaten de komende tijd. Dit loslaten is erg belangrijk. Je ruimt op wat je niet meer dient of wat je niet meer nodig hebt.

Met name in 1 op 1 kunnen je aandacht trekken. Dit kan om een liefdesrelatie gaan maar ook zakelijk kunnen dezelfde zaken spelen. Door alle patronen en er in geslopen gewoontes, eens goed van dichtbij te bekijken, kan je duidelijk krijgen wat er mag worden los gelaten, niet meer wenselijk is in de relatie en welke aanpassingen, veranderingen of transformaties nodig zijn.

Relaties, het samen willen doen. Zuiver en recht toe recht aan op de inhoud terwijl juist de relatie helder en zacht wordt benaderd. Dat is wat er speelt momenteel.

Alle oude en niet meer kloppende patronen kunnen onderuit getrokken worden. Vrij radicaal kan er te werk worden gegaan. Wel is er dan al herhaaldelijk bekeken en  onderzocht wat er niet meer klopt. Waarbij het dan toch voor velen nog abrupt kan overkomen als er nu veranderingen en wijzigingen worden doorgevoerd.( Pluto in Steenbok) Als de relatie een goede basis heeft zal het ongetwijfeld ook deze veranderingen door staan en kan er daarna weer opbouw plaats vinden. Soms is dit niet het geval en belandt je eerst in een intens proces. Dat kan heel heftig zijn dat zeker. Crisis, ernstige obstakels,  hindernissen en heftige situaties kunnen de kop op steken.

Mogelijk eindigen relaties die al geruime tijd niet meer lopen en op een dood spoor terecht lijken te zijn gekomen. Hierbij kan de planeet Saturnus, die op 29 september weer recht gaat lopen, een grote rol spelen. Vaak krimpt er iets worden er duidelijke grenzen en afbakeningen geplaatst en kan het allemaal een stuk strenger en strikter aan doen dan zonder een duidelijke verbinding met deze planeet. Grenzen zijn prima maar als ze gaan knellen en de beperkingen zichtbaar worden kunnen ze een dusdanig grote beperking vormen dat ze hun doel voorbij streven. Leren omgaan met en voor jezelf grenzen stellen kan ook een proces zijn waar momenteel veel aandacht naar uit gaat. Dan leer je Saturnus in je eigen voordeel neerzetten en benutten.

Groei en bloei in relaties, passen bij Jupiter. Net als er meer relaties bij kunnen komen, ja ook zakelijke contacten die zich als 1 op 1 contacten ontwikkelen. Meer aandacht gaat er uit naar juist deze verbindingen. Ze worden belangrijker gevonden en zo ook ervaren. In welke vorm? Dat kan wisselend zijn. Vermoedelijk met een positieve wat serieuze inslag. Ook iets leren van elkaar kan belangrijk zijn. Niet enkel privé maar ook een cliënt of ander 1 op 1 contact kan  je altijd iets leren. Hier kan een ideaalbeeld van ontstaan of zijn ontstaan mettertijd. Waarbij het leren van een ander ook op het gebied van werk, carrière en je richten naar de buitenwereld. ( Neptunus in Vissen) Niet alles is echter duidelijk in het openbare leven, in de maatschappij. Ook kan je zelf een onduidelijk beeld hebben van wat er speelt. Dit niet heldere beeld kan jezelf ook bij een ander achterlaten. Chaotische situaties, onbegrip maar ook weerstand kan zich laten zien.

 Verzetten tegen bepaalde grenzen, wetten en maatregelen is nu erg actueel. Zelf denken en voelen wat goed is voor jouw en een ander waar jij je voor wilt inzetten. Dit omdat er veelal iets gemeenschappelijks wordt gedeeld. Te denken valt aan vrienden, geestverwanten, Lid van de zelfde vereniging, partij of club. Het delen van dezelfde interesses. Er is in ieder geval Iets gemeenschappelijks wat jullie bind en dat speelt een belangrijke rol. Juist daardoor wil je die ander, groep, organisatie helpen ( Mars in Ram retrograde) Dit kan gepaard gaan met veel passie, inzet en vuur. Zachtzinnig hoeft het er niet aan toe te gaan. Wat mede bepaald wordt door hoe jij het ervaart.

Met name de maan, die ook in Ram staat kan zaken op de spits drijven en gevoelens kunnen als een soort eruptie naar buiten treden. Net of je een emmer leeg kiept. Wat niet fijn voelt moet eruit en dat gebeurt dan ook op een vrij abrupte wijze. Het eruit gooien gebeurt vaak zo snel dat er geen tijd is om rustig na te denken wat er dwars zit. Er wordt geen moment gegund om rustig te overdenken of te laten bezinken. Tenminste dat gevoel is er. Een onrust om in actie te komen en te gaan. Ook hier speelt een gemeenschappelijke verbinder een  grote rol.

De zon die tegen over de maan staat houdt zich heel erg met de eigen ontwikkeling en plek bezig. Hobby’s, genieten met een geliefde, romances maar ook kinderen en het leuk hebben kan een rol spelen die groter is dan normaal. Juist het feit dat de zon in Weegschaal staat zorgt ervoor dat er een behoefte is om alles mooi en lieflijk te willen hebben en ervaren. Terwijl het met de maan in de Ram kan aanvoelen of deze met de botte hakbijl klaar staat om een ieder die het anders wil met dezelfde spreekwoordelijke bijl te lijf te gaan. Juist dan is het dus belangrijk om de balans, waar de Weegschaal zon in uitblinkt, op te zoeken en  dit door de gemeenschappelijke verbinder in evenwicht te brengen. Zodat er zonder discussies, ruzies en verschillen van mening en uitvoering er tot een oplossing voor iedereen kan worden gekomen. Dat is tenminste het ideaal beeld van de zon in Weegschaal. Zodat de wereld een mooiere plek wordt. Nu mag er ook meer ruimte en aandacht zijn, worden vrijgemaakt voor relaties. Er mag hierbij meer vanuit het eigen perspectief worden gehandeld.

Graven en onderzoeken hoe iets zit en voelt is ook waar je, je veelvuldig toe aangetrokken kan voelen. Dit kan ook inhouden dat er nieuwe hobby’s  of  mogelijkheden zijn waardoor jij je nog beter kan neerzetten. Zo wordt de eigen en unieke plek die een ieder heeft beter ontdekt. Maar het kan ook zijn dat er wordt meegekeken naar anderen en wat zij doen. Zo wordt er dan op een andere wijze onderzocht en gegraven. Dan wordt de blik naar buiten in plaats van naar binnen gericht. ( Mercurius in Schorpioen)

Er spelen nog veel meer tendensen een rol. Bij deze volle maan, van 1 oktober, zijn dit degene die het meest in het oog lopen. Natuurlijk is er voor een ieder ook een persoonlijke interpretatie, op basis van de geboorte radix.

Nieuwsgierig geworden naar jouw radix? Contact opnemen kan via onderstaande knop.

Home