In harmonie met jezelf en de ander

Jezelf leren neerzetten en toch genieten van elkaar en met elkaar van wat er is. Daar draait het deze nieuwe maan in de kern om. Aangezien er wordt geprobeerd dit op een zo sociaal mogelijke manier te doen met een zo prettig mogelijk resultaat voor de dichtst betrokkenen. Een manier van neerzetten en ontwikkelen wordt hier vaak ook mee aangeduid. Plezier maken is belangrijk alleen de manier waarop mag een ander geen schade toebrengen of berokkenen. Laat dat nou net zijn wat er actueel speelt momenteel. Gaat de horeca al om zes uur dicht, of blijft deze toch open, de sportscholen open of dicht. Begin deze week gaan er al geruchten over maatregels. Het speelt nog steeds en gaat dat gezien de uitwerking die het heeft, voorlopig ook nog doen.

Weegschaal, waar zowel de zon als maan in staan met deze nieuwe maan, willen geen discussie en leven graag samen het harmonie model na. Als het even kan willen ze zo gezellig saampjes het iedereen naar de zin maken…… Lekker uit en genieten van moois op een podium of een fijne hobby om te doen en wellicht om een ander te plezieren.

Alleen het iedereen naar de zin maken dat is praktisch enorm lastig uit te voeren. Met name in de situatie die ontstaan is, momenteel, lijkt mij dat een erg moeilijk vraagstuk. Wel of geen maatregelen nemen en wat voor maatregelen zijn er dan juist om wel of niet te nemen? Belangrijk is het om vooral in gesprek te blijven over voors en tegens. Aangezien, Mercurius ten tijde van deze maan nu net een retrograde periode is ingegaan wordt het er niet eenvoudiger op. Gehoord en begrepen willen worden is belangrijk. Onderzoeken hoe het zit is nu juist de tendens die Mercurius aangeeft. Vooral bij jezelf naar binnen keren of de neiging om iemand of iets binnenste buiten te willen keren om het te bekijken van alle kanten is wat nu een grote behoefte kan zijn.

Ik moest hierbij direct denken aan nader onderzoek naar het veel besproken virus. Het is echter goed mogelijk dat je bij jezelf aan het ontdekken bent wat er in jouw eigen binnenste speelt. Door gaan tot de kern duidelijk is hoort daar zeker bij. De komende weken staan in het teken van graven en onderzoeken. Beleefdheidsvormen zijn daarbij niet noodzakelijk dus directe vragen en ervaringen die taboe doorbrekend werken kunnen boven tafel komen. Belangrijkste hierbij is dat je in het oog houdt wat goed voelt en past bij jouw.

Nu ten tijde van de (komende) nieuwe maan spelen emoties en het voelen hiervan niet de eerste viool. Ondanks de harmonie waar de Weegschaal zo ontzettende prijs opstelt is het een luchtteken en spelen emoties vaak een minder belangrijke rol. Fatsoensnormen en niet tegen enkels schoppen kan een reden zijn om de emoties niet te tonen en naar de buitenwereld toe je mondhoeken omhoog te trekken en te doen of er niets ernstigs aan de hand is. Dit is de oppervlakkige zijde van de Weegschaal. De intentie en diepere betekenis is om het voor iedereen zo goed mogelijk te willen doen. In gesprek te blijven met elkaar ( Venus) en anderen te willen ondersteunen en helpen waar kan en nodig is.

Een hand toesteken naar een ander kan momenteel echt een trigger zijn. Het grijpt je en houdt je, op de een of andere manier, de hele tijd bezig. Het laat je niet los en kan op de achtergrond een rol blijven spelen. Dit kan trouwens ook spelen met onderwerpen als klimaat en de honger in de wereld. Als je iets kan doen voor iets of iemand wat je aangrijpt en je bezig houdt voel je je heel erg prettig. Het geven op zich kan al voldoening geven. Iets doen voor een ander zonder er zelf op vooruit te gaan.

Ander aandachtspunt kan een op een relaties zijn zowel zakelijk als op privé gebied. Ongelijkheid, regels hoe het wenselijk is en in welke vorm dat dan gaat zijn kunnen een grote rol spelen. Relaties veranderen, transformaties op radicale wijze zijn aan de orde. Of dat nu op je partner relatie gaat of een zakelijk contact, het kan als heftig ervaren worden. Er wordt veelal iets in gang gezet wat uiteindelijk voor de lange termijn iets op gaat leveren. In het klein kan dit zijn dat een relatie gelijkwaardiger wordt maar ook dat er meer verdieping plaats vindt. Terwijl het tevens kan zijn dat het ervaren wordt als beperking van je vrijheden. Door wat er allemaal wordt opgelegd en bepaald. Samen zal je er uiteindelijk uit komen wat de uitkomst ook is. ( Saturnus, Pluto en Jupiter)

In het groot moest ik aan de banden, die Nederland, met andere landen heeft denken. Deze verbindingen daar kan energie in worden gestopt voor een goede verbinding op lange termijn of juist een verslechtering van de band. Afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden en wat de impact is. ( Saturnus, Pluto, Jupiter.) Contacten tussen landen kunnen ook veranderen en aangepast worden. Net als tussen bedrijven onderling. Geef je iets mee of neem je beperkende maatregelen zijn zaken om over na te blijven denken en wellicht nader te onderzoeken ( Mercurius in Schorpioen Retrograde). En met welk uitgangspunt wordt dit in gang gezet dus wat is de intentie.

Er kan heel veel onduidelijk zijn en voelen. Vluchtig of niet grijpbaar, niet tastbaar zoals het virus waar we mee te maken hebben direct of indirect. Juist door de invloed van Neptunus kunnen er onduidelijkheden en chaos ontstaan. De positieve kant van Neptunus is om je mee te laten vloeien met de stroming, de sfeer en er niet te hard tegenin te zwemmen. Belangrijk voor iemand kan zijn dat deze graag ziet waar het heen gaat. Juist dat is meestal niet zichtbaar. Voel vooral wat goed voelt voor jezelf en kijk wat je met name de komende periode wil, of het goed voelt en je er mee uit de voeten kan. Dit kan van doen hebben met je carrière, werk, plek in de wereld. Maar ook de wijze waarop mensen tegen je aankijken kan beïnvloed zijn door een soort Neptunus laagje. Mensen snappen elkaar niet en begrijpen elkaar niet. Krijgen geen vat, hoogte van elkaar.

Terwijl er juist heel veel energie is om in de doe modus te gaan. ( Mars in Ram retrograde) Momenteel vaak zonder er goed over te hebben na gedacht. Doen om het doen, kan het lijken. Doen omdat dat verwacht wordt en zo hoort en nodig is. Verwachtingen management is iets wat erg kan spelen. Afhankelijk van de positie waarin men verkeerd en wat men er zelf bij waar neemt. In ieder geval iets om over na te denken…..

Want over wiens verwachtingen gaat het hier.

Die van jezelf

Omdat jij het wilt en mogelijk wilt maken?

Het goed voelt en je er voor wilt gaan?

Of

Omdat je eerder ergens ja op hebt gezegd

En nu denkt dat het niet meer kan

Onmogelijk is, niet respectvol.

Je anderen benadeelt of belemmerd?

 

Het belangrijkste is om er een goed gevoel bij te hebben en de intentie te hebben dat jij gaat wat voor jouw goed is voelt en werkt.

Is het anders? Werkt het niet? Voelt het niet goed? Mis je iets? Sla je de plank mis?

Dan kan het anders?

Vooral met een nieuwe maan waarbij harmonie met jezelf en jouw eigen pad vinden zo’n belangrijke rol speelt.

Zet de stappen die voor jouw goed voelen en kom je er niet uit of wil je een zetje bij de volgende stap?

Ik help je graag

Neem maar contact op met me…. Dat is het begin.

Dus druk op onderstaande knop

Home