Volle maan 30 november 2020

Astrologisch weerbericht:

Volle maan de energie van het moment is gericht op gemeenschappelijke ideeën, zaken en meningen delen. De overeenkomst vinden tussen jezelf en de ander. Met vrienden, geestverwanten en dragers van het zelfde idee kan er in gang worden gezet waar de aandacht heen mag gaan. Omdat het volle maan is spelen er dan grotendeels zaken waar afscheid van mag worden genomen. Met name de visie en kijk op het leven, levensbeschouwelijke zaken en de manier waarop iets ingevuld mag worden is belangrijk. Anderen helpen door zelf te helpen is daar een aanvulling op. 

Deze maan met maansverduistering laat duidelijk worden dat jezelf neerzetten en verder ontwikkelen de juiste keus is die te maken is. Het kan een stuk intenser en ingrijpender aanvoelen. Waarbij nagaan en leren uitgaan van jezelf heel belangrijk is. Er zijn vele keuzes die te maken zijn en veel zaken die nu als leuk kunnen worden aangemerkt. Nu gaat het er om eruit te halen wat het meest dienend is voor jouw. Onderzoek wat het meest passend en wenselijk is. Sociaal contact is iets wat hoog in het vaandel mag staan. Zolang het goed voelt en past is het helemaal prima. Maan in Tweelingen.  Wil van alles beleven, meemaken van leuke dingen, van alles ontdekken om te doen. Nieuwsgierig naar wat er speelt en leeft is uitstekend en niet meer dan menselijk. Let echter op dat je niet versnippert of het spoor bijster raakt. Wat met een veelheid aan mogelijkheden een grote kans maakt. Hierbij is het belangrijk in het oog te houden hoe het voelt. Hoewel dat momenteel soms heel lastig is te duiden.

Zon en maan, de balans tussen deze 2 is van essentieel belang. Vooral als er een verduistering plaatsvindt kan dit op een diepe wijze voelbaar zijn. Met name het gevoel dat er een keerpunt gaande is en is ingezet is typerend hiervoor. Dat kan een verandering zijn die in het leven van alledag merkbaar is voor iemand. De invulling van iemands leven is dan aan het veranderen. Tevens kan het zijn dat er zoveel anders is dat er sprake is van een transformatie van iemand of in iemands leven. Wat het ook is waar tegenaan gelopen wordt. Nu is een goed moment om in gang te zetten wat belangrijk is en het meeste van de te besteden tijd kleurt. Wat je elke dag doet, hoe klein of groot ook wordt een patroon dat inslijt. Tot dit wordt veranderd of aangepast. Zorg dat het een patroon is dat de moeite waard is!

De behoefte om te delen en samen iets in gang te zetten kan ervoor zorgen dat het lastig is naar binnen te keren en te bekijken wat helpt, verdiept en tot een keuze leidt. Verder kan dit, in de beeldvorming bijdragen. Dus hoe anderen tegen iemand aankijken. Waarbij er vaak de behoefte wordt gevoeld om wel te onderzoeken maar zeker niet het achterste van de tong te willen laten zien. Ook niet aan mensen die dichterbij staan waar het niet duidelijk van is hoe deze in belangrijke issues gaan handelen. Met name het stuk hoe je overkomt bij een ander is belangrijk. Veelal met veranderingen, transformaties en aanpassingen. Anderen zien ons en hebben hier een kleur bij. 

Behoefte om heel erg bezig te zijn met regelgeving, wetten, structuren kan overduidelijk aanwezig zijn. Waarbij handhaving of het vasthouden aan de regels erg belangrijk kan zijn. Het kan vastigheid en zekerheid verstrekken. Heel anders dan wat er nu via een onderlaag waarneembaar is. Voelbaar voor veel mensen dat zeker. ( Pluto in Steenbok, Saturnus in Steenbok en Jupiter in Steenbok.) Maar als we doen of het er niet is gaat het misschien wel weg en veranderd en transformeert er niets. Veelal komt dit uit een behoefte om vertrouwde dingen en zaken dichtbij te houden. Alles is beter dan wat we niet kennen is hier de onbewuste achterliggende gedachte. Zichtbaar in het gedrag vast te houden aan wat voor maatregel of wet ook.  

Juist nu, tijdens de bloed en of offermaan kan het belangrijk zijn om een wat verder gaand contact te maken. Waarde aan contact maken, leggen en onderhouden, wordt er zeker gehecht. Hoe dit contact tot stand komt of in stand blijft is een heel ander verhaal. En zal ook zeker persoonsafhankelijk zijn. Bijzondere vormen van contact . Personen waar normaal geen contact mee is daar worden nu betrekkingen mee aangeknoopt.  Bijzondere contacten kunnen worden aangeknoopt. Voor handel, zaken doen maar ook om echt in contact te komen met iemand. Contact maken staat ook weer hoger op het lijstje van wat weer toe doet dan eerder dit jaar het geval was. Er wordt weer makkelijker tijd voorin geruimd. Iets voor een ander willen doen, los trekken, opruimen of in gang zetten.

Aandacht voor een ander helpt waarbij een luisterend oor en tijd heel belangrijk kunnen zijn. 

Wat geven we aan een ander en kunnen we missen, geven we weg willen we delen of helemaal weg geven. Bedoeld om een ander op weg te helpen een hand te reiken en wellicht ook iets weg te doen wat een ander kan helpen en dienen. Jij hebt er te veel of voldoende van en kan het wel missen. Geven vanuit je hart. Delen vanuit die plek. Deel je energie en wat je wel wilt niet wat je niet wilt. Geven werd vroeger synoniem aan genoeg hebben en dan juist delen met wie niet genoeg heeft. Dan kan je best wat missen. Delen zodat een ieder wat heeft. Voor de 1 is tijd belangrijk de ander heeft liever iets anders. Zorgen voor jezelf en de ander kan ook al een offer zijn. Als je goed voor jezelf zorgt. Je neerzet en profileert als bij jouw past komt dat jouw energie ten goede en kan je daarna weer geven of delen met anderen van wat je kan missen of wil geven.

Onderzoek wat goed voelt en verdiep je daarin. Richt je op wat goed is voor jouw. Deze intens werkende maan geeft door de verduistering meer  verdieping wat vanuit jouw ontdekt aan een ander kan worden doorgegeven. Delen is daar een vorm van evenals weggeven en schenken. De goede wil is er. Nu nog duidelijkheid over wat er gangbaar is. Is er wat over van eerdere normen, waarden. Dus eigenlijk wat is er normaal voor jouw? Dit is altijd onderhevig aan verandering maar juist nu kan het een verschil betekenen op de lange termijn. Zorg dat het menselijk en binnen proporties blijft zodat de chaos minder kans van slagen heeft en ons hart weer aan kan en mag geven wat wenselijk en “normaal’ is. Juist nu is de polarisering van wat er gangbaar is in onze maatschappij iets waar we voorzichtig mee moeten omgaan.

Juist dit haal ik nu aan. Ook omdat de geschiedenis ons leert dat we alert moeten blijven. Voor we het weten zijn we verder weg dan ooit wat als wenselijk wordt beschouwt. Door polarisering maakt elke keuze een verschil. Denken dat 1 iemand het verschil niet kan maken is een illusie. Een ieder maakt het verschil. Dat zie ik telkens weer om me heen, in mijn  praktijk, dagelijkse leven en part time baan. 

Jij maakt het verschil. 

Bedenk je goed wat goed voelt en welk verschil jij wilt maken.

Op zoek naar iemand die met je mee kijkt om meer helderheid en duidelijkheid te krijgen in de te zetten stappen?

Ik kijk graag met je mee.

Neem contact op met: www.kailosinzichten.nl/contact

Home