nieuwe maan 13 januari 2021

13 Januari 2021 nieuwe maan.

 

Gangbaar en acceptabel voor de 1 is anders dan voor de ander. Zoveel mensen, zoveel meningen en smaken. Dat is wat er gaande is momenteel.

Gegoten in een broeierige sfeer van onrust en intensiteit is er nu van alles wat voelbaar aan het veranderen is. Voor mij voelt het of er nu, pas of eindelijk, net hoe je het bekijkt, definitief wordt veranderd en doorgepakt. Er is geen weg meer terug en de route die nu gevolgd wordt of we hebben te volgen is niet duidelijk. Een soort van voorstadium is er gaande. Waarin het net is of iemand de kaarten die er gedeeld zijn nog niet wil uitspelen laat staan dat deze zichtbaar zijn. Maar waarbij je voelt dat het niet al te lang meer duurt voor er wat gebeuren gaat. Zodat er eindelijk open en bloot duidelijk wordt wat er gaande is en speelt. Zo komt deze nieuwe maan van 13 januari bij mij binnen.

Er is van alles aan de hand dat de komende periode gaat uitgroeien. Het is duidelijk dat er van alles gebeurd en gaande is alleen… het zicht daar op is niet of nog niet helder te zien. Onderhuids wordt er van alles gevoeld. Aangezien het om de nieuwe maan gaat kan er van alles tot groei komen. Als er behoefte is aan groei is het handig en verstandig om dit in te zetten met de nieuwe maan.

Deze maan is er een samenstand van heel veel planeten. In eerste instantie de zon en de maan die elkaar ontmoeten, wat elke nieuwe maan zo is. Verder komt Pluto daar bij op visite wat de broeierige sfeer, het nog niet helder zien en het voelen dat er wat speelt aangeeft. Daarnaast komen Saturnus, Jupiter en Mercurius bij elkaar op bezoek, rond de nieuwe maan periode. Aangezien dit allemaal op hetzelfde gebied gaande is kan er aardig wat onrust en beweging ontstaan. Hier hoeft niet per definitie een positieve of negatieve sfeer omheen te hangen of iets, wat wij als goed of slecht ervaren te veroorzaken.

Aangezien er zoveel beweging is op het gebied van wat er normale en wenselijke gedragingen wordt gezien. Kan het voor een zekere onrust zorgen als dat anders is blijkt te zijn of anders voelt. Dit kan om heel veel zaken gaan. Een clash tussen de eigen normen en waarden en die van een ander zitten in een klein hoekje momenteel. De lontjes kunnen flink kort zijn. Stress speelt hierin een rol evenals de onzekerheid die overduidelijk voelbaar aanwezig is.

Iemand accepteren welke normen en waarden de ander ook heeft is het streven. Verdraagzaam zijn naar iemand kan lastig zijn. Vooral als de basis gedragingen zo worden beknot (Saturnus) belemmert, kan beklemmen of simpelweg begrenzen. Eerder was er meer ruimte voor een ieder zo kan het nu heel anders voelen. Geremd zijn in je doen en laten kan van grote invloed zijn op het dagelijkse leven. De nog niet, geheel zichtbare veranderingen zijn zich aan het ontwikkelen en worden langzamerhand verder ontwikkeld. Door iemand te begrenzen kan dit polarisering in de hand werken. Men radicaliseert richting andersdenkenden omdat er ook voor de persoon weinig ruimte is voor het individu. ( Jupiter en Saturnus) Groei en vergroting hiervan kan gaande zijn. Waarbij er ook over de verschillen uitgebreid gewisseld kan worden in woord en geschrift. Dus via sociale media, TV maar ook tussen mensen in een telefoongesprek of anderszins.

Een andere mogelijke uitwerking is de ontploffing van een financiële bom. Door economische omstandigheden kan er financieel van alles gaande zijn en in gang gezet worden. Dit kan gaan uitgroeien in de komende periode. Er stort van alles als een kaartenhuis ineen. Of het financiële systeem ineen stort durf ik niet te beweren. Ook door druk van Amerika zijn inlandse politiek kunnen er ontwikkelingen gaande zijn die duidelijk maken dat het systeem, zoals het er nu ligt geen bestaansrecht meer heeft. Zodra het vertrouwen, waarop ons financiële systeem gebaseerd is afneemt zou het goed mogelijk zijn dat het ineen stort. Dit is een proces dat gaande is waar het heen gaat en hoe het zich ontwikkeld is afhankelijk van de actie en reactie van de deelnemers aan dit systeem. Er wordt in ieder geval veel over geld en het systeem gesproken, overlegt en bekeken of er mogelijkheden zijn om het overeind te houden.

2 dagen na deze nieuwe maan gaat Uranus weer direct lopen. Zichtbaar levert dit een stationair lopen op. Waar er dus eerst geen beweging lijkt te zijn en deze langzaam maar zeker weer op gang komt om direct te lopen.( Uranus in Stier) Emoties kunnen geactiveerd worden. Kan zorgen voor disbalans, vernieuwing. De kans dat er onregelmatigheden zijn en ervan alles tot uiting komt wat al een tijd is blijven liggen oftewel ligt te smeulen onder de oppervlakte is er zeker. Onrust die een vorm kan gaan aannemen in de maatschappij.

De behoefte aan contacten leggen en verbinden met anderen is er zeker. De vorm is alleen niet zo duidelijk. Aftasten wat goed voelt kan helpen. Verder gaat het hierbij grotendeels om contacten 1 op 1. (Neptunus). Zolang deze goed aanvoelen is het goed. Chaos en onoverzichtelijkheid kan hierbij zeker opduiken of een rol spelen. Laat je hierdoor niet beperken en zorg dat het contact maken en aanknopen op een voor jouw prettige manier gebeurd. Dichtbij jezelf, voelen wat er gebeurd en of dit ok is kan hierin enorm helpen. Dat je in de mogelijkheid bent om dit voor elkaar te krijgen en te houden dat is wat ik je toewens in deze onrustige periode. Angst, vrees en ook woede kunnen slechte raadgevers zijn.

De nieuwe maan is een soort mini nieuw begin elke maan heeft een begin en een einde. Slim om gebruik te maken van de nieuwe maan energie om iets gestalte te gaan geven. Door je energie te richten op een specifiek doel of taak kan dit binnen handbereik komen te liggen. Door het vervolgens in stukjes op te hakken wordt wat eerst veel of lastig leek een stuk haalbaarder. Oftewel schalen is halen. Geef aandacht wat je wilt laten groeien. Nu kan dat ook heel goed voor jezelf zijn . Verzorgen van jezelf en daar je aandacht oprichten. Groei en ontwikkeling van gewenste zaken kunnen zoden aan de dijk zetten. Onderschat dat nooit. Net als dat je de kracht van het individu nooit moet onderschatten.

Elke actie, stap en reactie kan nu effect hebben en in gang zetten.

Onderschat jezelf niet.

Ga voor wat er mogelijk is en jij wilt dat er mogelijk is.

Nieuwsgierig wat de invloed van dit alles op op jouw is , wat je er nou eigenlijk mee kan en wat het je op kan leveren?

Laat het me weten ik kijk graag mee.

Stuur me een bericht

 

Home