Zekerheden veranderen

Astrologisch weerbericht: Nieuwe maan

Zekerheden veranderen

De nieuwe maan van maandag april valt in de nachtelijke uren. De maan valt samen met de zon. Samen creëren ze een groeiende energie. Deze energie is nu juist zo passend bij het seizoen. Het si lente en daar past deze, toenemende energie goed bij.

De behoefte aan groei is groot momenteel. Evenals aan verandering en vooruitgang of voortgang. Begrijpelijk. Er zijn genoeg mensen die stilstand of te weinig beweging ervaren in hun leven. Niet voldoende afwisseling en mogelijkheden. Het idee dat het avontuur eruit is en het leven wat vlak of saai kan aandoen, door de situatie waar we in zitten.

Met de Ram energie van deze nieuwe maan komt daar weer voldoende beweging in. Zowel de zon als maan staan in Ram. Gezellig samen op het gebied van o.a. zekerheid. En juist deze behoefte kan ervoor zorgen dat er gebruik wordt gemaakt van wat zekerheid lijkt te beogen en  bieden.

Mij verbaast de toenemende trend van testpilots bij locaties als de Keukenhof of Efteling dan ook niet. Er op uit zonder risico zou een goede slagzin  ervoor zijn.

Alleen is het wel zo veilig of vooral onveilig als er door sommigen gedacht wordt? Dit vertel ik om je iets te geven om over na te denken. Niet om je in een bepaalde richting te duwen. Het is tenslotte een astrologisch weerbericht.

Wel bijzonder dat als je bij een pilot locatie naar binnen wilt je maar op 1 manier toegang krijgt. Dat is niet met vaccinatie zoals ons als samenleving wordt voorgespiegeld. Nee, het is met een negatieve test van 1 bepaald bedrijf. Zonder dit te kunnen overleggen mag je niet naar binnen. Dus ook niet met een negatieve zelftest of een test van de GGD.

Zekerheid willen we zo snel mogelijk dat is de tendens zo rond deze nieuwe maan.

Groeien naar een veilige maatschappij waar weer van alles mag. Dit liever gisteren dan vandaag. De energie van de Ram is vrij pusherig als het nodig is. De initiatieven gaan flink groeien de komende periode. Met op de achtergrond als er geld voor is moeten we het ervoor uitgeven.

Belangrijk dat de basiszekerheden op orde zijn is het dan zeker. Het geld is er nu maar kan ook net zo snel weer verdwenen zijn. Dit door de vrij impulsieve wijze van met geld omgaan van het moment.

Er wordt in ieder geval veel over geld en zekerheden gesproken de komende periode. En nee, dat gaat niet heel zachtzinnig. Juist meer recht door zee. Hier en daar kan het zelfs bot overkomen door het directe taalgebruik. ( Mercurius in Ram.) Geld is een veel besproken iets momenteel.

Hoe wordt iets bekostigt? Kan iemand het allemaal bekostigen? Hoe is het met onze economie, waar bijzonder weinig over wordt gesproken momenteel?

Met name vragen over ons geldsysteem en de economie zowel landelijk als mondiaal hebben de volle aandacht. Ook alternatieve systemen zoals digitaal geld worden nader bekeken. Ons geldsyteem is op vertrouwen gebaseerd, net als een hele hoop andere dingen. Alleen is dat vertrouwen er nog? Uranus draagt bij aan de vernieuwing en veranderingen hierin.

Ook Venus, de maan, zon, Mercurius en Cheiron dragen hieraan bij. Momenteel zijn bijna alle planeten verbonden met elkaar. Dit geeft een stevige dynamiek, er gebeurt van alles tegelijk. Zonder een duidelijk overzicht kan het lastig zijn om tot een juist besluit te komen voor jezelf. Op gebied van zekerheid, financiën maar ook loslaten wat je niet meer dient.

De grote opruiming, die o.a. Pluto veroorzaakt, is al een tijdje bezig. De komende periode komt er bovendrijven wat nog niet opgedregd is. Hierbij kan er aan heel veel gedacht worden. Maar waar met name de aandacht heen gaat is, ook hier, de financiën en zekerheid. Aangezien Pluto een verbinding met Venus maakt is hier de meeste kans op. Aangezien Venus ook nog geplaatst is in het gebied van financiën.

Een goed moment om uit te zoeken waar je zonder kan, afscheid van kan nemen en achter je kan laten. Vaak na het te hebben afgerond. Hier kan je komende periode in gaan groeien en duidelijkheid in gaan vinden. Dit geld persoonlijk maar ook zeker op maatschappelijk niveau.

 Recente hete hangijzers als het huidige politieke systeem. Waarbij ze in de tweede kamer hun mond vol hebben over vertrouwen en de nieuwe bestuurscultuur. Transparanter werken en weer voor het volk. Maar ook gezondheid en wat in deze sector allemaal speelt. Klimaat en zo zijn er nog tal van onderwerpen waarbij er veranderingen of aanpassingen nodig zijn.

Wat mag er aanpast worden, veranderen en of groeien van jou?

Ik hoor het graag. Druk op de knop hieronder en stuur met een bericht.

Home