Nieuwe maan 10 juni 2021

Veranderingen en een nieuw begin maken of verder doorvoeren daar gaat het om. Deze nieuwe maan van 10 juni om 12:52 uur wordt vergezelt door een zonsverduistering. Hierdoor werkt alles versterkt uit. Dus wat je wil neerzetten vanaf dan is voelbaar als een nieuw begin. Alles wat daarvoor is gebeurd voelt als een einde, een ander moment een andere tijd. Zo gaat dat heel vaak met zonsverduisteringen.

Ik herinner me nog de zonsverduistering van 2001. Deze vond kort plaats voor onze trouwdag op 16 Augustus 2001. Een paar dagen daarna ben ik met mijn kersverse echtgenoot naar Turkije gevlogen. Onze honeymoon kon beginnen. Na een geweldige tijd van drie weken stonden wij klaar om naar huis te vertrekken. Nog even een boodschap doen voor we, aan het einde van de middag weer naar huis gingen.

Voor mij waren die drie weken Turkije geweldig. Ik heb genoten van het samenzijn en alle uitstapjes die we maakten. Mijn “officiĆ«le” getrouwde leven begon met een geweldige huwelijksreis. Veel zon, water en zee. Wat cultuur happen en lekker eten en drinken. Tot de laatste dag hebben we eruit gehaald wat er in zit.

Wij vlogen terug op 11 september 2001. Ja we zijn gewoon naar huis gevlogen. Ja, daarna was het, voor mij in ieder geval wel, gevoelsmatig anders. De wereld veranderde in een ramp tempo. Regels werden aangescherpt. Privacy regels werden veranderd. Op de luchthavens mocht je geen vloeistoffen meer vervoeren in je handbagage. Alle controles verscherpte. Steeds meer Big Brother die probeert controle uit te oefenen. Daarna is er nooit meer minder controle geweest. Dit geld voor de luchthavens maar ook voor het verdere maatschappelijke leven.

Het leven heeft na deze geweldige huwelijksreis die zo bijzonder eindigde zijn loop verder genomen. Met mooie en minder mooie zaken. Een eigen bedrijf en een aantal baan wisselingen. Een uitbreiding van mijn passie en het overlijden van mijn schoonvader en vader. Het ouderschap en nog heel veel andere gebeurtenissen. Nu achteraf kan ik zeggen dat het voelt als een andere tijd. Voor 11 september 2001, voor de zonsverduistering in 2001.

Een zonsverduistering brengt vaak een al sluimerende proces of gebeurtenis aan de oppervlakte en wordt zichtbaar in de wereld. Zo gaat het al zolang is na te gaan. Met soms heftige gebeurtenissen waarvan je, je tot op de dag van vandaag aan wordt herinnert. Maar ook vergezelt van een andere energie. Wardoor je daarna het idee krijgt of je naar een andere tijd bent vertrokken.

Zal mij benieuwen wat deze zonsverduistering ons weer brengt.

Om 12:54 uur is de zonsverduistering zo exact als mogelijk is, aangezien het om een gedeeltelijke zonsverduistering gaat. Wil jij weten wat de uitwerking voor jouw persoonlijk is?

Laat het me dan weten.

Home