Wat gat er deze maand groeien en bloeien. Horoscoop kijkje aan de hand van de nieuwe maan juli 2021

Nieuwe maan 10 juli 2021

Welke normen en waarden hebben. Zijn deze prima en wat doen ze eigenlijk voor je. Dit is het thema van de komende nieuwe maan.

De maan is op 10 juli nieuw. Dit geeft het begin aan van de nieuwe maan cyclus van 28 dagen. Nu staat de maan in Kreeft gezamenlijk met de zon. Ze werken samen en op elkaar in.

 Een goed moment om te bepalen of veranderingen wenselijk zijn en het wellicht verstandig  is om dit geleidelijk en stap voor stap te doen of radicaal.  Kijk ook voor wie en wat is het goed. Levert het wat op?

 Is de basis in orde en het vertrouwen aanwezig. Waar je aandacht en focus heen gaat bepaalt wat je de komende tijd laat groeien en bloeien. Kijk waar het voor jou goed en aangenaam voelt om te tijd en energie in te steken.

Zorgen voor een ander en ontzorgen van een ander, net als je druk maken om de ander kunnen hier bij horen. Vertrouw op je intuïtie en zorg goed voor jezelf en de ander. Als reminder kan je er bij in gedachten houden dat als het goed voelt je ermee aan de slag kan gaan. Zorg ik goed voor anderen en voor mezelf. Is de basis in orde of niet. Kan het beter is het goed voor iedereen. Is er voldoende en wordt er voldoende gezorgd. In de zorg wordt er nu teveel gezorgd. De ziekenhuizen, huisartsen en Huisartsenposten lopen over. Hoezo een golf in corona tijd?

Nu zijn er wachttijden van drie kwartier voor er een telefoon wordt beantwoord en kan je ook voor best serieuze kwalen pas een week later bij de huisarts terecht. Niet verwonderlijk dat mensen die al heel lang geen zorg hebben genoten zich dan tot de huisartsenposten en ziekenhuizen wenden. Waar nu juist medewerkers op hun tandvlees lopen. Met name op de COVIUD afdelingen en SEH valt mij dit op in het ziekenhuis waar ik werk. Ook collega’s van de HAP ( huisartsenpost) lopen over. Na anderhalf jaar van veel werken en weinig vakantie en rust loopt de emmer over. Langzaam gaat dat niet echt. En de lontjes van de bezoekers zijn vrij kort. Ze hebben ook al zolang niet gewoon de mogelijkheid gehad om “normaal” zorg te gebruiken. En dus vloeken, tieren en schelden mensen. Wijzen naar het ziekenhuis of de HAP terwijl zij de regels van de verzekeringsmaatschappijen volgen. Roepend dat ze toch verzekerd zijn en braaf premie betalen. Ze willen zorg en zijn , in sommige gevallen niet van zins om nog langer op zorg te wachten.

Alleen nu wordt de toekomst geschapen. Dus als nu de zorg leeg loopt omdat medewerkers overspannen zijn, ziek of uiteindelijk vakantie opnemen of omdat ze uiteindelijk iets anders gaan doen dan zich te laten afbeulen in de zorg. Dit levert op termijn enkel grotere problemen op. Terwijl hier in Den Haag op het VWS niet tot nauwelijks ruchtbaarheid aan wordt gegeven ze weten voor sensatie als corona heel goed de media te vinden maar nu, nu laten ze de zorg zakken. Bijna letterlijk in de stront zitten.

De verzekeringsmaatschappijen zijn al heel lang de bepaler van zorg niet de hulpverleners zij bepalen wat mede in elkaar is gezet door onze overheid. Nu hoor ik meneer de Jonge niet met extra geld betere werkomstandigheden en uitbreidingen op de IC. Nu blijft het oorverdovend stil richting de zorg.

Er is genoeg aan de hand om je af te vragen en te verdiepen in wat je de komende tijd uit wil laten groeien. Nu is het een geschikt moment om te kijken hoe het is met eerder voorgenomen plannen. Is er al een begin gemaakt in het groei proces of is er nog veel energie die verspijkert moet worden voor het zich verder kan ontwikkelen.

Deze nieuwe maan zet de cyclus in op weg naar Litha. Dit is een moment in het jaar om te bedanken voor wat we allemaal hebben en de eerste oogst. Juist nu is het een goed moment om snelle groeiers nog te planten om daar nog van te kunnen genieten.

Uitbundigheid en overvloed kenmerken deze periode in de natuur.

Geniet van de zomer en zorg goed voor elkaar.

Meer weten?

Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact

Home